2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Eufrozina cigányútra ment álmai18:58 Belső támadások és bizalomvesztés - Di Maio távozik a megsemmisülés előtt álló Öt Csillag éléről18:47 Lemondott a Nyíregyházi Egyetem kancellárja18:09 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson17:46 Megkezdték az új koronavírus elleni oltás kidolgozását Oroszországban17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Összecsaptak a rendőrökkel a komcsi terjeszkedés veszélye ellen tüntető hongkongiak

Reklám

Összecsaptak a rendőrökkel szombaton a Kínához közeli Sheung Shui városában tüntető hongkongiak, akik a kínai kereskedők jelenléte elleni tiltakozásul vonultak utcára.
A kínai Sencsen városától nem messze fekvő településen tartott megmozdulások békésen kezdődtek, később azonban összecsapásokba torkollottak. Egyes tiltakozók esernyőkkel és védősisakokkal dobálták meg a rendőröket, akik erre gumibotokat és paprikaspray-t vetettek be ellenük.
 
A tüntetők azoknak a kínai kereskedőknek a jelenléte ellen tiltakoztak, akik rendszeresen tesznek rövid utazásokat Hongkongba, hogy az ott megvásárolt javakon végül Kínában adjanak túl. A tiltakozók Kína hivatalos nyelvén, a mandarin kínai nyelven szólították fel a kínai kereskedőket a távozásra. Egyes hongkongiak szerint a kereskedők nem fizetnek adót, és „felhígítják” Sheung Shui identitását, valamint jelenlétük növeli az inflációt és feltornázza az ingatlanárakat.
A hongkongi rendőrség felszólította a tüntetőket, hogy tartózkodjanak az erőszaktól. A tiltakozók nagy része helyi idő szerint este fél 9 körül elvonult, miközben rohamrendőrök fésülték át a várost.
A hongkongi tüntetéssorozat része
A tüntetés a Hongkongot több mint egy hónapja megrázó tiltakozássorozat része. Hongkongban eddig számos, időnként erőszakossá váló tüntetést tartottak a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet ellen.
E javaslat lehetővé tette volna, hogy az egyébként különleges közigazgatási státust élvező Hongkong olyan feleknek – köztük Kínának és Tajvannak – adhasson ki gyanúsítottakat, akikkel eddig nem volt kiadatási egyezménye.
A tervezet ellenzői attól tartottak, hogy Peking visszaélne a jog adta lehetőséggel, amelyet a politikai menekültek ellen használna fel, mivel visszamenőleg is kérelmezhetné a kiadatást már lezárt ügyekben is. A bírálók ráadásul megkérdőjelezik a kínai igazságszolgáltatás tisztességét és átláthatóságát.
A törvénytervezet elleni tüntetések az elmúlt hónap során többször is milliós tömeget vonzottak, akik a beadvány teljes visszavonása mellett már Carrie Lam hongkongi kormányzó lemondását is követelték.
Július elsején, miközben Hongkong éppen annak az évfordulóját ünnepelte, hogy 1997-ben ugyanezen a napon a brit gyarmati fennhatóság alól visszakerült Kínához, a tüntetők egy csoportja betört a kormányzati épületkomplexumba, és megrongálta az üléstermet.
A demonstrálók közül sokan Peking egyre növekvő befolyását, és ezzel párhuzamosan Hongkong demokratikus jellegének további csorbítását látták a törvénytervezetben. Lam végül a törvényhozás keddi ülésén elvetette a tervezet további tárgyalásának lehetőségét.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready