2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:24 "Trianon-kihívást" hirdet a HVIM16:18 Lemondott a fideszes, aki halálos baleset áldozatáról tett közzé fotót a Facebook-oldalán16:01 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt15:49 Meghalt a cseh szenátus elnöke15:21 Újabb kormánybuktatás jöhet Romániában14:56 Kilyukadt fűtéscső miatt haltak meg többen egy orosz szállodában14:25 Helsinkis csótányok dilemmája: inkább az MTI-t jelentik fel, de nem zárják ki, hogy a püspök "mégiscsak hazudott"13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Jóhogy nem szuperhősök szövetségét hozná létre a betolakodók elosztását és befogadását szorgalmazó német külügyér

Reklám

A „segíteni készek szövetségének” létrehozásával a Földközi-tengeren keresztül érkező menedékkérők önkéntes elosztását és befogadását szorgalmazza Heiko Maas német külügyminiszter – derült ki abból az interjúból, amely a Madsack médiacsoport lapjaiban jelent meg.
A szociáldemokrata politikus a Német Szociáldemokrata Párthoz (SPD) köthető lapcsoportnak adott nyilatkozata szerint Németországnak kell a kezdeményezés élére állnia.
Zoom
Heiko és a haverok
„Tovább kell lépnünk azokkal a tagállamokkal, amelyek készek menedékkérőket befogadni, és a többi tagállam is bármikor csatlakozhat” – tudatta a német külügyminiszter, aki szerint az önként jelentkező országok között viszont kötelező elosztási mechanizmusra van szükség.
Majd "Német"ország átveszi őket
„A mi ajánlatunk áll: Németország kész jelentős hozzájárulást tenni, és garantálja, hogy a kimentettek jelentős részét átveszi” – hangoztatta Heiko Maas.
A szociáldemokrata külügyminiszter úgy gondolja, elfogadhatatlan az, hogy minden egyes érkező hajónál alkudozás kezdődik „emberéletekről”.
„Megengedhetetlen, hogy a földközi-tengeri életmentés továbbra is azon a vitán bukjon el, hogy a kimentett embereket hogyan osztják szét” – szögezte le Maas, aki szerint sem a mentők, sem a kimentettek nem tudják kivárni, hogy az utolsó uniós tagállam is beleegyezzen abba, hogy átvesz menedékkérőket.
A szociáldemokrata politikus bízik abban, hogy az önkéntes befogadás terén a következő hetekben sikerül döntő előrelépést elérni.
A Madsack csoporthoz tartozó Leipziger Volszeitung című lipcsei lap azt írja, hogy a belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a "konzervatív", bajor Keresztényszociális Unióhoz (CSU) tartozó Stephan Mayer szerint Maas elképzelése nem ellentétes a minisztérium álláspontjával.
„Mi azt akarjuk, hogy véget érjen ez a méltatlan színjáték a Földközi-tengeren, és természetesen élére állunk azoknak, akik készek ebben részt venni” – magyarázta Mayer.
Zoom
"Német"országban már alig várják a rakományt
Kiemelte, hogy azt semmiképpen sem akarja a kormány, hogy Németország legyen az egyetlen, amely vállalja menedékkérők befogadását.
Berlin eddig 223 kontinenshódítót fogadott be azok közül, akiket "civil mentőhajók" szedtek össze a Földközi-tengeren.
A Die Welt című konzervatív, német lap a nagykoalíció "konzervatív" pártját, az Ál-Kereszténydemokrata Uniót (CDU) is megkereste Maas nyilatkozata miatt, és a párt frakcióvezető-helyettese, Thorsten Frei óvatosan elhatárolódott Maas nyilatkozatától, kiemelve, hogy alapvetően egyetért a kormány álláspontjával.
CDU: "Vannak dolgok, amelyekről jobb nyilvánosan nem beszélni"
„Vannak viszont dolgok, amelyeket az ember megtesz ugyan, de jobb róla nyilvánosan nem beszélni. Ilyen a kimentettek tagországok közötti szétosztására vonatkozó mechanizmus létrehozása is” – fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, figyelni kell arra, hogy egy esetleges elosztási mechanizmus miatt ne induljanak még többen útnak.
Frei szerint attól is óvakodni kell, hogy Németország egyoldalú kijelentéseket tegyen ebben a kérdésben. A CDU szerint továbbra is összehangolt, európai megoldásra van szükség.
A Madsack médiacsoport lapjai azt állítják, hogy idén 682 betolakodó lelte halálát a Földközi-tengeren Európa felé tartva.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready