2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:38 Eddig csaknem 30 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál - a mulasztók akár félmillió forintos bírsággal is számolhatnak09:15 A helyi kormányzatnak nem tetszettek a frissen meggyilkolt mexikói újságíró cikkei08:49 Nagy-Britannia újabb hadihajót küld a Perzsa-öbölbe08:28 "Valóban hatalmas fegyvert" tesztelt az észak-koreai uralkodó08:14 Így zajlott a Mi Hazánk augusztus 20-i családi napja07:59 Legalább 35 ezer AfD-gyűlölő vonult fel Drezdában07:34 Szinte hihetetlen, de palesztinokat vett őrizetbe a Sin Bét07:05 Több száz új erdőtüzet észleltek Brazíliában06:52 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor kedden újrázik22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Jóhogy nem szuperhősök szövetségét hozná létre a betolakodók elosztását és befogadását szorgalmazó német külügyér

Reklám

A „segíteni készek szövetségének” létrehozásával a Földközi-tengeren keresztül érkező menedékkérők önkéntes elosztását és befogadását szorgalmazza Heiko Maas német külügyminiszter – derült ki abból az interjúból, amely a Madsack médiacsoport lapjaiban jelent meg.
A szociáldemokrata politikus a Német Szociáldemokrata Párthoz (SPD) köthető lapcsoportnak adott nyilatkozata szerint Németországnak kell a kezdeményezés élére állnia.
Zoom
Heiko és a haverok
„Tovább kell lépnünk azokkal a tagállamokkal, amelyek készek menedékkérőket befogadni, és a többi tagállam is bármikor csatlakozhat” – tudatta a német külügyminiszter, aki szerint az önként jelentkező országok között viszont kötelező elosztási mechanizmusra van szükség.
Majd "Német"ország átveszi őket
„A mi ajánlatunk áll: Németország kész jelentős hozzájárulást tenni, és garantálja, hogy a kimentettek jelentős részét átveszi” – hangoztatta Heiko Maas.
A szociáldemokrata külügyminiszter úgy gondolja, elfogadhatatlan az, hogy minden egyes érkező hajónál alkudozás kezdődik „emberéletekről”.
„Megengedhetetlen, hogy a földközi-tengeri életmentés továbbra is azon a vitán bukjon el, hogy a kimentett embereket hogyan osztják szét” – szögezte le Maas, aki szerint sem a mentők, sem a kimentettek nem tudják kivárni, hogy az utolsó uniós tagállam is beleegyezzen abba, hogy átvesz menedékkérőket.
A szociáldemokrata politikus bízik abban, hogy az önkéntes befogadás terén a következő hetekben sikerül döntő előrelépést elérni.
A Madsack csoporthoz tartozó Leipziger Volszeitung című lipcsei lap azt írja, hogy a belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a "konzervatív", bajor Keresztényszociális Unióhoz (CSU) tartozó Stephan Mayer szerint Maas elképzelése nem ellentétes a minisztérium álláspontjával.
„Mi azt akarjuk, hogy véget érjen ez a méltatlan színjáték a Földközi-tengeren, és természetesen élére állunk azoknak, akik készek ebben részt venni” – magyarázta Mayer.
Zoom
"Német"országban már alig várják a rakományt
Kiemelte, hogy azt semmiképpen sem akarja a kormány, hogy Németország legyen az egyetlen, amely vállalja menedékkérők befogadását.
Berlin eddig 223 kontinenshódítót fogadott be azok közül, akiket "civil mentőhajók" szedtek össze a Földközi-tengeren.
A Die Welt című konzervatív, német lap a nagykoalíció "konzervatív" pártját, az Ál-Kereszténydemokrata Uniót (CDU) is megkereste Maas nyilatkozata miatt, és a párt frakcióvezető-helyettese, Thorsten Frei óvatosan elhatárolódott Maas nyilatkozatától, kiemelve, hogy alapvetően egyetért a kormány álláspontjával.
CDU: "Vannak dolgok, amelyekről jobb nyilvánosan nem beszélni"
„Vannak viszont dolgok, amelyeket az ember megtesz ugyan, de jobb róla nyilvánosan nem beszélni. Ilyen a kimentettek tagországok közötti szétosztására vonatkozó mechanizmus létrehozása is” – fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, figyelni kell arra, hogy egy esetleges elosztási mechanizmus miatt ne induljanak még többen útnak.
Frei szerint attól is óvakodni kell, hogy Németország egyoldalú kijelentéseket tegyen ebben a kérdésben. A CDU szerint továbbra is összehangolt, európai megoldásra van szükség.
A Madsack médiacsoport lapjai azt állítják, hogy idén 682 betolakodó lelte halálát a Földközi-tengeren Európa felé tartva.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready