2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Volt, aki Fidesznek akarta nevezni a gyerekét16:24 "Trianon-kihívást" hirdet a HVIM16:18 Lemondott a fideszes, aki halálos baleset áldozatáról tett közzé fotót a Facebook-oldalán16:01 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt15:49 Meghalt a cseh szenátus elnöke15:21 Újabb kormánybuktatás jöhet Romániában14:56 Kilyukadt fűtéscső miatt haltak meg többen egy orosz szállodában14:25 Helsinkis csótányok dilemmája: inkább az MTI-t jelentik fel, de nem zárják ki, hogy a püspök "mégiscsak hazudott"13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trump a "színes brigád" kapcsán is összevissza beszél

Reklám

Donald Trump amerikai elnök egy pénteki sajtótájékoztatóján dicsérte azokat a híveit, akik egy minapi észak-karolinai nagygyűlésen visszhangozták azt a kijelentését, miszerint azoknak a kongresszusi képviselőknek, akik bírálják a kormányt, vissza kellene menniük felmenőik hazájába.
Trump a múlt hét végén azt írta a Twitteren: azoknak a „progresszív demokrata párti képviselőnőknek”, akik „hangosan és rosszindulatúan” bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek „a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk”. Bár Trump nem nevezte néven az illetőket, az amerikai sajtóban azonosították, hogy négy demokrata párti képviselőnőről van szó, akik mind színesbőrűek, ám egy kivétellel az Egyesült Államokban születtek.
„Küldd őket haza!”
Az elnök össztűz alá került e közleménye miatt mind demokrata, mind republikánus párti kongresszusi tagok részéről. Trump szerdán beszédet mondott egy nagygyűlésen az észak-karolinai Greenville városban. A tömeg hosszú másodperceken keresztül – míg az elnök el nem kezdett beszélni – azt skandálta: „Küldd őket haza!”
Utólag Trump azt mondta erről az esetről, hogy „nem örült neki, nem ért vele egyet, és természetesen megpróbálja leállítani az ilyesmit a majdani gyűléseken”.
Pénteken fehér házi sajtótájékoztatóján az elnöktől megkérdezte egy újságíró, hogy valóban nemtetszést váltott-e ki belőle, amit a greenville-i nagygyűlés résztvevői kiabáltak. Így válaszolt: „Ők nagyszerű emberek, nagyszerű hazafiak. Ami viszont nem tetszik, hogy egy képviselőnő azt mondja: „Meg fogom keseríteni az elnök életét.”
„Senki nem beszélhet így a hazánkról, legalábbis akkor nem, amikor én vagyok az elnök. Ezek a nők szörnyű dolgokat mondtak a hazánkról és annak népéről. Érdekes, hogy a hírhamisító média hogy felháborodik a nagygyűlés résztvevőinek szavain, de teljes nyugalommal elfogadja azokat a hitvány és undorító nyilatkozatokat, amelyeket a radikális baloldali képviselőnők tesznek” – mondta Trump.
Az AP hírügynökség szerint az amerikai elnök azt a kommunikációs taktikát választja, hogy felháborodást kelt egy kijelentésével, visszakozik ettől, majd rátromfol saját eredeti kijelentésére. Az egyik szóban forgó képviselőnő, a minnesotai Ilhan Omar csütörtökön Washingtonban újságíróknak nyilatkozva azt mondta: úgy gondolja, az elnök fasiszta, és most arról folyik a harc, hogy „milyennek kellene lennie ennek az országnak”.
Visszatérve Minnesotába, Omar az őt üdvözlő tömegnek azt mondta: „Ezután is meg fogjuk keseríteni ennek az elnöknek az életét, mert politikájával ő is megkeseríti a miénket. Nem félünk és nem vagyunk megrettenve!”
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready