2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:50 Mi kell még a zsidó reneszánszhoz? Hát zsolimpia után Judafest!09:38 Eddig csaknem 30 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál - a mulasztók akár félmillió forintos bírsággal is számolhatnak09:15 A helyi kormányzatnak nem tetszettek a frissen meggyilkolt mexikói újságíró cikkei08:49 Nagy-Britannia újabb hadihajót küld a Perzsa-öbölbe08:28 "Valóban hatalmas fegyvert" tesztelt az észak-koreai uralkodó08:14 Így zajlott a Mi Hazánk augusztus 20-i családi napja07:59 Legalább 35 ezer AfD-gyűlölő vonult fel Drezdában07:34 Szinte hihetetlen, de palesztinokat vett őrizetbe a Sin Bét07:05 Több száz új erdőtüzet észleltek Brazíliában06:52 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor kedden újrázik22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Feltörték az orosz titkosszolgálat fő partnerének szervereit - ez az eddigi legsúlyosabb eset

Reklám

A KGB-utódszervezet Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik fő szerződéses partnerének számítógépes hálózatából 7,5 terabájtnyi érzékeny adatot sikerült ellopniuk hekkereknek. Ezekből nyilvánvalóvá vált, hogy az FSZB például a Tor böngészőn keresztül futó adatok feltörésén dolgozott, emellett a közösségi hálózatok működésébe is igyekeznek beavatkozni, ahogy asszisztálnak az orosz kormány azon terveihez is, amelyek az orosz internet teljes leválasztását célozzák a világhálóról.
A hekkerek az adatok (egy részét?) továbbították a legnagyobb lapoknak, hogy azok nyilvánosságra hozhassák azokat. A Forbes jellemzése szerint az FSZB feladatai részben emlékeztetnek az FBI-ra, illetve a brit MI5-ra, de a belső hírszerzésen túl az amerikai NSA-hez hasonló elektronikus hírszerzési műveleteket is folytat. Vezetői közvetlenül Vlagyimir Putyinnak jelentenek.
Az incidens július 13-án történt (vagy a hekkerek ekkor látták elérkezettnek az időt arra, hogy az áldozatot megalázva felfedjék magukat), amikor is a 0v1ru$ nevű hekkercsoport egy mosolygó Yoba-arcot rakott ki az FSZB fő alvállalkozója, a SyTech honlapjára. A SyTech egy sor jelenleg is futó, illetve kísérleti stádiumú, internethez kötődő projektben működik együtt az FSZB-vel.
A megszerzett adatmennyiséget először egy nagyobb hekkercsoportnak, a Digital Revolutionnek továbbították, az terítette a világsajtóban. A Twitteren azzal froclizták az FSZB-t, hogy programjukat inkább “Szita-projektnek” kellene nevezniük.
A BBC szerint ez lehet az orosz titkosszolgálatok történetének legsúlyosabb adatszivárgása.
A hekkercsoport a honlap átalakításakor csak a gúnyos rajzot, illetve a SyTech projektmenedzsereinek nevét hozta nyilvánosságra, tényleges és konkrét államtitkokat nem. Ettől mindeddig a lapok is tartózkodtak, vélhetően jelenleg is ellenőrzik az információkat.
A napvilágra került projektek a közösségi média működésének gyakorlatilag összes aspektusát érintik, az egyéni felhasználók aktivitásának követésétől a cégek tevékenységének monitorozásáig. Úgy tűnik, hogy a SyTech projektjei főként az FSZB 71330-as katonai egységéhez kötődnek, amely főként elektronikus hírszerzéssel foglalkozik, és négy éve már kapcsolatba hozták az ukrán titkosszolgálati tiszteknek küldött, kémprogramot tartalmazó levelekkel.
Az eddig felszínre került törekvések egyike sem nevezhető újdonságnak a szakértők számára, van közöttük például a Tor-feltörést célzó program, ami már hét éve zajlik. Az elemzők ezért nem is a szivárgás tartalmát, inkább annak nagyságát és az alvállalkozók jelentette fenyegetettség tényét emelik ki.
Az Egyesült Államokban éppen a múlt héten ítélték el az NSA egyik alvállalkozóját, aki két évtizeden keresztül lopott adatokat az ügynökségtől, és persze Edward Snowden nevét sem felejti el egyetlen kém sem.
(Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready