2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Eufrozina cigányútra ment álmai18:58 Belső támadások és bizalomvesztés - Di Maio távozik a megsemmisülés előtt álló Öt Csillag éléről18:47 Lemondott a Nyíregyházi Egyetem kancellárja18:09 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson17:46 Megkezdték az új koronavírus elleni oltás kidolgozását Oroszországban17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Feltörték az orosz titkosszolgálat fő partnerének szervereit - ez az eddigi legsúlyosabb eset

Reklám

A KGB-utódszervezet Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik fő szerződéses partnerének számítógépes hálózatából 7,5 terabájtnyi érzékeny adatot sikerült ellopniuk hekkereknek. Ezekből nyilvánvalóvá vált, hogy az FSZB például a Tor böngészőn keresztül futó adatok feltörésén dolgozott, emellett a közösségi hálózatok működésébe is igyekeznek beavatkozni, ahogy asszisztálnak az orosz kormány azon terveihez is, amelyek az orosz internet teljes leválasztását célozzák a világhálóról.
A hekkerek az adatok (egy részét?) továbbították a legnagyobb lapoknak, hogy azok nyilvánosságra hozhassák azokat. A Forbes jellemzése szerint az FSZB feladatai részben emlékeztetnek az FBI-ra, illetve a brit MI5-ra, de a belső hírszerzésen túl az amerikai NSA-hez hasonló elektronikus hírszerzési műveleteket is folytat. Vezetői közvetlenül Vlagyimir Putyinnak jelentenek.
Az incidens július 13-án történt (vagy a hekkerek ekkor látták elérkezettnek az időt arra, hogy az áldozatot megalázva felfedjék magukat), amikor is a 0v1ru$ nevű hekkercsoport egy mosolygó Yoba-arcot rakott ki az FSZB fő alvállalkozója, a SyTech honlapjára. A SyTech egy sor jelenleg is futó, illetve kísérleti stádiumú, internethez kötődő projektben működik együtt az FSZB-vel.
A megszerzett adatmennyiséget először egy nagyobb hekkercsoportnak, a Digital Revolutionnek továbbították, az terítette a világsajtóban. A Twitteren azzal froclizták az FSZB-t, hogy programjukat inkább “Szita-projektnek” kellene nevezniük.
A BBC szerint ez lehet az orosz titkosszolgálatok történetének legsúlyosabb adatszivárgása.
A hekkercsoport a honlap átalakításakor csak a gúnyos rajzot, illetve a SyTech projektmenedzsereinek nevét hozta nyilvánosságra, tényleges és konkrét államtitkokat nem. Ettől mindeddig a lapok is tartózkodtak, vélhetően jelenleg is ellenőrzik az információkat.
A napvilágra került projektek a közösségi média működésének gyakorlatilag összes aspektusát érintik, az egyéni felhasználók aktivitásának követésétől a cégek tevékenységének monitorozásáig. Úgy tűnik, hogy a SyTech projektjei főként az FSZB 71330-as katonai egységéhez kötődnek, amely főként elektronikus hírszerzéssel foglalkozik, és négy éve már kapcsolatba hozták az ukrán titkosszolgálati tiszteknek küldött, kémprogramot tartalmazó levelekkel.
Az eddig felszínre került törekvések egyike sem nevezhető újdonságnak a szakértők számára, van közöttük például a Tor-feltörést célzó program, ami már hét éve zajlik. Az elemzők ezért nem is a szivárgás tartalmát, inkább annak nagyságát és az alvállalkozók jelentette fenyegetettség tényét emelik ki.
Az Egyesült Államokban éppen a múlt héten ítélték el az NSA egyik alvállalkozóját, aki két évtizeden keresztül lopott adatokat az ügynökségtől, és persze Edward Snowden nevét sem felejti el egyetlen kém sem.
(Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready