2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

39 terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Reklám

Oroszországban idén 39 előkészületben lévő terrortámadást akadályoztak meg az orosz biztonsági szakszolgálatok - közölte Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a titkosszolgálatok és a biztonsági és bűnüldöző szervek vezetőinek nemzetközi tanácskozásán szerdán Szocsiban.
Tájékoztatása szerint 32 fegyverest semlegesítettek, 679-et őrizetbe vettek, emellett felszámoltak Oroszország különböző vidékein 49 támadásra készülő terrorsejtet.
Az igazgató szólt arról, hogy a világban 2019-ben mintegy 7 ezer ember veszítette életét vagy sebesült meg több mint másfél ezer terrortámadásban. A titkosszolgálatok fellépésükkel érzékelhető károkat okoztak a nemzetközi terrorszervezeteknek. Ezzel együtt az olyan jelentős nemzetközi terrorszervezetek, mint az Iszlám Állam és az al-Kaida, megőrizték képességüket tevékenységük folytatására – tette hozzá.
Bortnyikov megjegyezte, hogy a szakszolgálatok képviselőinek változtatniuk kell a terrorizmus elleni küzdelem módszerein, ki kell terjeszteniük az egyeztetett műveletek körét, növelniük kell az információcserét és az informatika terén végzett tevékenységüket.
Az FSZB megállapította, hogy mintegy 5 és fél ezer orosz állampolgár ment harcolni külföldre, a terrorszervezetekhez csatlakozva, közülük mintegy 4 ezer ellen indítottak eljárást.
Az Oroszországba visszatért 337 ilyen fegyveresből 32-t őrizetbe vettek, 224-et elítéltek. A terrorizmussal kapcsolatban álló 5500 ember bankszámláját zárolták. A műveletben együttműködtek az orosz pénzügyi felügyeleti szervekkel.
Az igazgató szólt arról is, hogy a terrorszervezetek stróman szervezetek és személyek révén jelentős összegekkel részesednek a tőzsdei piacokon végzett műveletekből és az ingatlanbefektetésekből. Bevételeik keletkeznek a kábítószer-csempészésből, fegyverkereskedelemből, ásványi és kulturális kincsek forgalmazásából, zsarolásból, illegális migrációból, emberkereskedelemből, pénzhamisításból.
Bortnyikov elmondta, hogy az FSZB kezdeményezésére létrehozták a terrorizmus elleni küzdelem adatbankját. Ebben több mint 43,5 ezer, a terrorizmussal összefüggésbe hozható személy, valamint 116 terrorszervezet adatai szerepelnek.
Az orosz igazgató javasolta a külföldi partnerszervezeteknek, hogy minél szélesebb körben éljenek az adatbank adta lehetőségekkel. Az adatbankhoz 36 ország 47 szakszolgálata fér hozzá – fűzte hozzá a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready