Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:58 Átlépte a százezret a covidos halottak száma Brazíliában07:41 Nincs már sok idejük hátra a Huawei Kirin-csipjeinek07:25 Trump nem jutott dűlőre a demokratákkal, rendeletben próbál munkanélküli segélyt adni06:56 Összetört a gigászi Milne23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A marokkói uralkodó megkegyelmezett egy újságírónőnek, aki illegális abortusznak vetette alá magát

Reklám

Kegyelemben részesítette VI. Mohamed marokkói uralkodó szerdán Hadzsar Raisszúni újságírónőt, akit szeptemberben ítéltek egyéves szabadságvesztésre azért, mert a vád szerint illegális abortusznak vetette alá magát, és házasságon kívüli szexuális kapcsolata volt.
A kegyelem kiterjed Hadzsar Raisszúni férjére, illetve az ügyben érintett orvosra és két kollégájára is – közölte a marokkói igazságügyi minisztérium.
Az újságírónő tagadta az ellene felhozott vádakat.
Az ügy nagy felháborodást keltett Marokkóban. Jogvédők azt állították, hogy a huszonnyolc éves újságírónő munkássága, illetve rokoni kapcsolatai miatt került összetűzésbe a hatóságokkal. Hadzsar Raisszúni egy befolyásos iszlamista hitszónok unokahúga, és az Ahbar al-Jaum című kormánykritikus lapnak dolgozott.
Szeptember végén több száz marokkói nő ismerte el kiáltványban, hogy vétett a Magreb-ország szigorú abortusztilalma ellen.
A marokkói sajtóban megjelent 490 nő számolt be arról, hogy terhesség művi megszakításának vetette alá magát, vagy közreműködött ilyen beavatkozásban. Az aláírók egyben elismerték azt is, hogy házasságon kívüli nemi életet folytattak.
A szokatlan kezdeményezés kiváltó oka Hadzsar Raisszúni pere volt.
A marokkói törvények büntetik a házasságon kívüli nemi életet csakúgy, mint az abortuszt, amelyet csak az anya életének veszélyeztetése esetén szabad elvégezni.
Marokkóban szakértők becslései szerint naponta 600-800 illegális abortuszt végeznek el. Tavaly hetvenhárom nőt ítéltek el tiltott abortusz miatt, s ezreket büntettek meg házasságon kívüli szexuális kapcsolatok miatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready