2019. december 15., vasárnap, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:05 Parkolj bunkón! (60.)11:44 Elit katonák vadásztak Mátyás királyra11:08 Súlyosan megsérült egy túrázó a Ferenc-hegyi-barlangban10:58 Nem csak az autókhoz, a bankkártyákhoz és ATM-ekhez is értenek a kormányerőforrások10:37 Maffiózók autókereskedése Százhalombattán - a reklamálást szamurájkarddal intézik el, a rendőrség bűnpártolást folytat, a kiscsalád fenyegetőzik09:47 Hőség és bozóttüzek Ausztráliában08:47 Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen08:18 Könnygázt vetett be a libanoni rendőrség07:45 Megöltek egy brit turistát Buenos Airesben07:33 Jenga-torony-kihívást teljesíthetett egy solymári raklapos kocsi06:56 Mint kés a vajban szelte át Amerikát egy önvezető kamion22:21 Ékszerként használt emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban21:59 Hárommillió forintot zsákmányolt egy unokázós "navajonki" Kaposváron21:42 Csökkenő forgalom mellett is áremelkedésre számítanak jövőre a lakóingatlan-piacon21:00 Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mostantól természetes személyeket is külföldi ügynökké minősíthetnek Oroszországban

Reklám

Megszavazta az orosz parlament alsóháza második, fő olvasatában a külföldi ügynöknek minősített külföldi tömegtájékoztatási eszközök pótlólagos szabályozásáról rendelkező törvénytervezetet, amely egyebek között lehetővé teszi természetes személyek, így például újságírók külföldi ügynökké minősítését is.
Az oroszok külföldi ügynökökre vonatkozó szabályozása eddig is érvényes volt a civil szervezetekre, illetve minden olyan médiumra, ami kap támogatást külföldi forrásokból. Nekik a az impresszumban fel kell tüntetniük, hogy külföldi ügynökök, egy sor extra követelménynek kell megfelelniük és sok tekintetben korlátozott a mozgásterük. A törvény kiterjesztésével a hatóságok természetes személyeket is elkönyvelhetnének külföldi ügynöknek, ami így minden olyan újságírót és bloggert érintene, akik külföldről kapnak pénzt akár csak egy cikkért.
Oroszországi tevékenységükhöz a külföldi ügynöknek minősített külföldi médiumok kötelesek lesznek egy hónapon belül orosz jogi személyként bejegyeztetni magukat, aki pedig már megkapta ezt a besorolást, az előírásnak jövő év február 1-jéig kell eleget tennie. A jogszabály lehetővé teszi majd az ilyen médiumokhoz való internetes hozzáférés letiltását, amennyiben megsértik az információ terjesztésére vonatkozó előírásokat.
Az előterjesztők szerint az új szabályozás az orosz tömegtájékoztatási eszközökre nem terjed ki, és a szólás szabadságát nem korlátozza. A külföldi ügynöknek minősített médiumok sajtóanyagainak megosztása álláspontjuk szerint nem szolgáltat majd alapot magánszemélyek külföldi ügynökké nyilvánításához, mert ennek egy másik feltétele a külföldi támogatás elfogadása lenne.
Az orosz törvényhozók egybehangzóan állítják, hogy a külföldi ügynökké minősítésnek nem lesznek komoly következményei, emberi jogi szervezetek szerint azonban elég aggasztó a módosítás, mert ez újabb lépés a független média elhallgattatása felé. A jogszabályi változás a kezdeményezők szerint válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.
(MTI - Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready