Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Iránhoz köthető rakétaalkatrészeket foglalt le egy amerikai hadihajó

Reklám

Feltehetően Iránhoz köthető korszerű rakétaalkatrészeket foglalt le egy amerikai hadihajó az Ománi-öbölben – közölték amerikai illetékesek szerdán, miközben Donald Trump elnök kormánya folyamatosan nyomást gyakorol Teheránra, hogy megfékezze ténykedését a térségben.
A nevük elhallgatását kérő tisztségviselők azt mondták, hogy a Forrest Sherman romboló a múlt héten tartóztatta fel azt a kishajót, amelynek fedélzetén az amerikaiak az említett alkatrészeket találták. A kishajó legénységét átadták a jemeni parti őrségnek a rakétaalkatrészek pedig mostanra az Egyesült Államok birtokában vannak – tették hozzá. Az első információk szerint a szállítmány Jemenbe tartott, és azt az Iránnal szövetséges húszi lázadóknak szánták.
Amerikai hadihajók az elmúlt néhány évben máskor is fogtak már el a húszi lázadó erőknek szánt iráni fegyvereket. A mostani zsákmány ezektől abban különbözik, hogy fejlett (technológiájú) alkatrészekről van szó – mondták az amerikai illetékesek.
Az ENSZ egyik határozata értelmében Teheránnak tilos a Biztonsági Tanács jóváhagyása nélkül fegyvereket szállítani, eladni vagy átadni az ország határain túlra. A világszervezet egy másik, a jemeni polgárháborúra vonatkozó határozata pedig megtiltja a húszi hadurak fegyverekkel való ellátását.
A jemeni konfliktus Szaúd-Arábia és Irán közvetett háborúja, amelyben Teherán a síita húszi lázadókat, Szaúd-Arábia pedig a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erőket támogatja. A húszik helyi üzemekben állítják elő fegyverzetüket, a külföldi technológiát és az alkatrészeket pedig Iránból vagy máshonnan csempészik be az országba. Hatalmukba kerítették emellett a jemeni hadsereg hagyományos fegyverzetének egy részét, köztük Scud rakétákat, amikor 2014 végén elfoglalták a fővárost. A háborúban részt vevő szaúdi vezetésű koalíció idén júniusban olyan adatot közölt, amely szerint a húszik 226 ballisztikus rakétát vetettek be a háború kezdete óta.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready