2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tízezrek tüntettek Bangkokban

Reklám

Tízezrek vettek részt vasárnap Bangkokban az ellenzéki Diktatúra elleni futáson, illetve a kormányt támogató ellentüntetésen. A két parkban tartott rendezvény volt évek óta a legnagyobb politikai megmozdulás a thai fővárosban.
A szervezők szerint tízezren jelentkeztek a kormányellenes tüntetésre, amelyen egyebek mellett a 2014-ben államcsínnyel hatalomra került Prajuth Csan-Ocsa kormányfő távozását követelték.
A politikai feszültségek növekedésének jeleként a kormány támogatói 14 kilométerre távolabb, egy belvárosi parkban tartották a rendezvényüket, amelyen szintén mintegy tízezren vettek részt. Elénekelték a nemzeti himnuszt, majd elmondtak egy buddhista imát, és a helyi vezetőket ábrázoló transzparensekkel a kezükben megkezdték a menetet.
A tavalyi parlamenti választások voltak hivatottak helyreállítani a teljes demokráciát öt évvel a katonaság államcsínye után, de megfigyelők szerint a választási szabályok erősen kedveztek a katonákat támogató pártnak.
A vasárnapi tüntetést egy bírósági határozat váltotta ki, amely elrendelte egy népszerű új, progresszív politikai párt feloszlatását. Az Új Jövő Pártja a tavalyi választásokon 80 képviselői helyet megszerezve a harmadik helyen végzett.
A betiltást az országos választási bizottság kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a párt élén álló Thanathorn Csungrungruangkit ellenzéki vezető szabálytalanul adományozott a saját vagyonából 191 millió bath (6,32 millió dollár) nagyságú összeget a szervezetnek.
Vasárnap a milliárdos üzletemberből lett karizmatikus politikai vezető örömét fejezte ki a nagyszámú részvétel miatt.
„Az emberek megmutatták: pontosan értik a politikai helyzetet. Hiszek abban, hogy Thaiföld ismét demokratikus ország lehet, az első lépés Prajuth tábornok távozása” – mondta az ellenzéki vezető. Hasonló megmozdulásokat tartottak több tartományban is.
Az elmúlt tizennégy évben többször is rivális tüntetők foglalták el a főváros egyes részeit, az indulatok nem egyszer összecsapásba torkolltak. A zavargások következtében két államcsíny is történt, az összecsapásokban több mint százan meghaltak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready