2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:22 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tízezrek tüntettek Bangkokban

Reklám

Tízezrek vettek részt vasárnap Bangkokban az ellenzéki Diktatúra elleni futáson, illetve a kormányt támogató ellentüntetésen. A két parkban tartott rendezvény volt évek óta a legnagyobb politikai megmozdulás a thai fővárosban.
A szervezők szerint tízezren jelentkeztek a kormányellenes tüntetésre, amelyen egyebek mellett a 2014-ben államcsínnyel hatalomra került Prajuth Csan-Ocsa kormányfő távozását követelték.
A politikai feszültségek növekedésének jeleként a kormány támogatói 14 kilométerre távolabb, egy belvárosi parkban tartották a rendezvényüket, amelyen szintén mintegy tízezren vettek részt. Elénekelték a nemzeti himnuszt, majd elmondtak egy buddhista imát, és a helyi vezetőket ábrázoló transzparensekkel a kezükben megkezdték a menetet.
A tavalyi parlamenti választások voltak hivatottak helyreállítani a teljes demokráciát öt évvel a katonaság államcsínye után, de megfigyelők szerint a választási szabályok erősen kedveztek a katonákat támogató pártnak.
A vasárnapi tüntetést egy bírósági határozat váltotta ki, amely elrendelte egy népszerű új, progresszív politikai párt feloszlatását. Az Új Jövő Pártja a tavalyi választásokon 80 képviselői helyet megszerezve a harmadik helyen végzett.
A betiltást az országos választási bizottság kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a párt élén álló Thanathorn Csungrungruangkit ellenzéki vezető szabálytalanul adományozott a saját vagyonából 191 millió bath (6,32 millió dollár) nagyságú összeget a szervezetnek.
Vasárnap a milliárdos üzletemberből lett karizmatikus politikai vezető örömét fejezte ki a nagyszámú részvétel miatt.
„Az emberek megmutatták: pontosan értik a politikai helyzetet. Hiszek abban, hogy Thaiföld ismét demokratikus ország lehet, az első lépés Prajuth tábornok távozása” – mondta az ellenzéki vezető. Hasonló megmozdulásokat tartottak több tartományban is.
Az elmúlt tizennégy évben többször is rivális tüntetők foglalták el a főváros egyes részeit, az indulatok nem egyszer összecsapásba torkolltak. A zavargások következtében két államcsíny is történt, az összecsapásokban több mint százan meghaltak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready