2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:15 A Tizenkilenc című darabot mutatja be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kína örömmel ölelte keblére a páriává vált Mianmart

Reklám

Több mint harminc kereskedelmi egyezményt kötött a hét végén Kína és Mianmar Hszi Csin-ping kínai elnök ranguni látogatásának alkalmából, és ezzel Peking egyértelműen kinyilvánította támogatását Mianmarnak, amelyet – a rohingja kisebbség körében végrehajtott tisztogatásai miatt – már több mint két éve elkerülnek a nyugati befektetők.
Hszi pénteken érkezett kétnapos látogatásra a mianmari fővárosba, ahol mások mellett megbeszélést folytatott Min Aung Hlainggal, a mianmari hadsereg főparancsnokával is, akit azzal gyanúsítanak, hogy irányította a rohingja népirtást, illetve akivel szemben az Egyesült Államok szankciókat is bevezetett.
Mianmar 2017-ben hajtott végre tisztogatást a muszlim rohingja közösség körében, amit az ENSZ népirtásnak minősített. Mintegy 740 ezer ember kényszerült azóta a szomszédos Bangladesbe menekülni.
A Global New Light of Myanmar című lap tudósítása szerint Hszi Csin-ping történelmi pillanatnak nevezte látogatását a kínai-mianmari kapcsolatok szempontjából, és felemlegette a nemzetközi kapcsolatokban tapasztalható igazságtalanságot és méltánytalanságot.
A szombaton aláírt 33 kereskedelmi megállapodás célja, hogy létrejöjjön egy kínai–mianmari gazdasági folyosó, amely Peking számára kaput nyithat az Indiai-óceánra.
Aung Szan Szú Kjí Nobel-békedíjas mianmari vezető Hszi látogatásán kijelentette: Mianmar mindig Kína oldalán fog állni. A szomszédos országoknak nincs is más választásuk, mint hogy összetartsanak az idők végezetéig is – fogalmazott.
Az Iszlám Együttműködés Szervezete nevében Gambia keresetet nyújtott be tavaly novemberben a délkelet-ázsiai ország ellen az ENSZ Nemzetközi Bíróságán. Gambia azzal vádolja Mianmart, hogy megsértette a népirtás megelőzéséről szóló nemzetközi egyezményt, és kérte a bíróságot, hogy rendeljen el sürgős intézkedéseket a rohingják védelmében. Mianmar tagadja a népirtás vádját, Aung Szan Szú Kjí a vád ejtését kérte a hágai bíróságon.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready