2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:23 Saját tizenhárom éves lányát kényszerítette prostitúcióra egy gyermekszerető "apa"11:03 Vége a moslékkoalíciónak Kaposváron10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kína örömmel ölelte keblére a páriává vált Mianmart

Reklám

Több mint harminc kereskedelmi egyezményt kötött a hét végén Kína és Mianmar Hszi Csin-ping kínai elnök ranguni látogatásának alkalmából, és ezzel Peking egyértelműen kinyilvánította támogatását Mianmarnak, amelyet – a rohingja kisebbség körében végrehajtott tisztogatásai miatt – már több mint két éve elkerülnek a nyugati befektetők.
Hszi pénteken érkezett kétnapos látogatásra a mianmari fővárosba, ahol mások mellett megbeszélést folytatott Min Aung Hlainggal, a mianmari hadsereg főparancsnokával is, akit azzal gyanúsítanak, hogy irányította a rohingja népirtást, illetve akivel szemben az Egyesült Államok szankciókat is bevezetett.
Mianmar 2017-ben hajtott végre tisztogatást a muszlim rohingja közösség körében, amit az ENSZ népirtásnak minősített. Mintegy 740 ezer ember kényszerült azóta a szomszédos Bangladesbe menekülni.
A Global New Light of Myanmar című lap tudósítása szerint Hszi Csin-ping történelmi pillanatnak nevezte látogatását a kínai-mianmari kapcsolatok szempontjából, és felemlegette a nemzetközi kapcsolatokban tapasztalható igazságtalanságot és méltánytalanságot.
A szombaton aláírt 33 kereskedelmi megállapodás célja, hogy létrejöjjön egy kínai–mianmari gazdasági folyosó, amely Peking számára kaput nyithat az Indiai-óceánra.
Aung Szan Szú Kjí Nobel-békedíjas mianmari vezető Hszi látogatásán kijelentette: Mianmar mindig Kína oldalán fog állni. A szomszédos országoknak nincs is más választásuk, mint hogy összetartsanak az idők végezetéig is – fogalmazott.
Az Iszlám Együttműködés Szervezete nevében Gambia keresetet nyújtott be tavaly novemberben a délkelet-ázsiai ország ellen az ENSZ Nemzetközi Bíróságán. Gambia azzal vádolja Mianmart, hogy megsértette a népirtás megelőzéséről szóló nemzetközi egyezményt, és kérte a bíróságot, hogy rendeljen el sürgős intézkedéseket a rohingják védelmében. Mianmar tagadja a népirtás vádját, Aung Szan Szú Kjí a vád ejtését kérte a hágai bíróságon.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready