A berlini Bundestag január 29-én, az ENSZ által kezdeményezett nemzetközi holokauszt-emléknap után két nappal kegyeletes emlékülést tartott. A vezető „német” politikusok mellett, díszvendégként héber nyelvű beszédet mondott Ruvi Rivlin izraeli államelnök. Az álszent, revizionista Rivlin beszéde közben azonban álomra szenderült Alexander Gauland, az ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) vezető politikusa. A németországi Lügenpresse és a politikusok egy része most azzal vádolja a 78 éves Gaulandot, hogy szunyókálásával szándékosan kegyeletsértő volt – írja a merkur.de című újság.
Zoom
Alexander Gauland – vajon miről álmodik? (fotók: merkur.de)
A Bundestagban január 29-én, a nemzetközi holokauszt napján kegyeletes emlékülést tartottak. Érdekességként megemlítjük, hogy egy nappal később, január 30-án, a Wilhelm Gustloff nevű német személyszállító hajó tragédiájának 75. évfordulójáról, a Kelet-Poroszországból menekülő, mintegy 9 400, jórészt polgári halálos áldozatról egyetlen szóval nem emlékeztek meg a Bundestagban. A holokausztülésen a vezérszónok a revizionista Ruvi Rivlin izraeli államelnök héber nyelven szólt a „nagyérdeműhöz”.
A bevándorlást ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt Bundestag-képviselője, s tavaly decembertől tiszteletbeli szövetségi elnöke, a 78 éves Alexander Gauland a Kövér Lászlót Izraelből kitiltó Ruvi Rivlin beszéde közben békésen szendergett. A Lügenpresse természetesen mindjárt a holokauszt áldozatai emlékének szándékos megsértéseként magyarázta a jelenséget. Mi viszont úgy véljük, az álomba merülésnek két lehetséges magyarázata van: Gauland egyelőre még nem tud héberül vagy az életkora (78).
Zoom
Alexander Gauland alszik – az izraeli államelnök beszédet mond
A „német” politikusok és a már említett Lügenpresse persze azonnal rázendítettek a Gaulandot elítélő nótára, s mélységesen elítélik, amiért a holokauszt áldozatainak emlékére tartott Bundestag-ülésen ilyen tiszteletlen módon szunyókált. A szörnyülködők hangsúlyozzák, hogy erre a megbocsáthatatlan cselekedetre éppen az izraeli államelnök megtisztelő jelenléte és beszéde idején került sor.
H. J. – Kuruc.info