2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Líbia lesz az uniós külügyérek fő témája

Reklám

A líbiai helyzet áttekintése mellett a Közel-Keleten, a Száhel-övezetben, Venezuelában és a Nyugat-Balkánon kialakult helyzet, valamint az Afrikai Unióval és Indiával fennálló kapcsolatok kérdései állnak az Európai Unió külügyminiszereinek hétfői brüsszeli tanácskozásának a középpontjában.
Az uniós külügyi tanács tájékoztatása szerint a miniszterek áttekintik majd, hogy a legutóbbi ülésük óta mi történt Líbiában.
Az előző két ülésen a tanács aggodalmának adott hangot a térségben tapasztalható, egyre súlyosabbá váló válság miatt, és egyetértett abban, hogy a további eszkaláció megelőzése érdekében uniós szerepvállalásra van szükség.
Ismételten megvitatják, hogy az unió miként tudna erőteljesebben részt venni a politikai megoldás felé vezető folyamatban, mindenekelőtt hozzájárulni a tűzszüneti megállapodás és az ENSZ által elrendelt fegyverembargó betartatásához.
A miniszterek véleményt cserélnek az Európai Unió és India kapcsolatáról. Informális munkaebéd keretében találkoznak Szubrahmanjam Dzsaisankar indiai külügyminiszterrel, hogy megvitassák többek között a március 13-ra tervezett EU-India csúcstalálkozó előkészületeit.
Az Európai Bizottság Afrikára vonatkozó új átfogó stratégiájával kapcsolatban véleménycserét folytatnak az EU és az Afrikai Unió közötti kapcsolatokról.
A Száhel-övezettel összefüggésében, a romló biztonsági és humanitárius helyzetére tekintettel megvizsgálják, milyen szerepet tölthet be az EU partnerként és adományozóként a régióban. A Külügyi Tanács legutóbbi ülésén kijelentette, hogy támogatja a Száhel-övezettel kapcsolatos jelenlegi stratégia megújítását és megerősítését annak érdekében, hogy növelni lehessen a biztonságot és a stabilitást. A miniszterek várhatóan kitérnek a Száhel-övezet G5-országaival – Burkina Faso, Csád, Mali, Mauritánia és Niger – márciusban tervezett találkozóra is.
Szintén hétfőn tartja egynapos megbeszélését az általános uniós ügyekkel foglalkozót tanács Brüsszelben.
A szakminiszterek a tagországok állam- illetve kormányfőinek csütörtökre tervezett csúcsértekezletét készítik elő, amelynek középpontjában az unió 2021 utáni hétéves költségvetés-tervének vitája áll majd.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready