2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen12:57 Kiengedték a fegyházból Kaiser Edét, a móri mészárlásért tévesen leültetett bűnözőt12:41 Veszélybe kerülhet a cigány famíliák pénzecskéje: elvennék az erőszakos "tanulók" családi pótlékát12:20 Merkel nem vesz személyesen részt a washingtoni G7-konferencián11:58 Új diagnosztikai eszközparkkal indul újra a Szegedi Tudományegyetem radiológiai klinikája11:35 Értelmi fogyatékos palesztint lőtt agyon az izraeli rendőrség11:19 50 tonnás kokainfogást jelentett be a kolumbiai elnök11:01 Megszűnik a szükségállapot a Bosznia-hercegovinai Föderációban is10:47 Négerlázadás zajlik több amerikai nagyvárosban: Minneapolis lángokban, a "gyászolók" felgyújtottak egy rendőrőrsöt is
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Házi őrizetbe került át a kubai ellenzék vezére

Reklám

Börtönből házi őrizetbe engedték pénteken Kubában José Daniel Ferrer ellenzéki vezetőt.
A több ellenzéki tömörülést összefogó Kubai Hazafias Unió (UNPACU) nevű ernyőszervezet vezetőjének tavaly októberi letartóztatását köztörvényes bűncselekményekkel magyarázták a kubai hatóságok. Egy bíróság most négy és fél év házi őrizetre ítélte egy férfi elrablásának és bántalmazásának vádjával, amit Ferrer tagadott.
Az ellenzéki vezető Santiago de Cuba városában lévő otthonából a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: házi őrizetének egyik kikötését nem fogja betartani, ez pedig arra vonatkozik, hogy nem hagy fel politikai tevékenységével.
"Úgy érzem, több energiám és erőm van, mint valaha, hogy folytassam a Kuba demokratizálásáért folytatott harcot" - hangoztatta.
A kubai kommunista vezetés szerint Ferrer az Egyesült Államok által pénzelt ellenforradalmár, ugyanakkor a rezsim tagadja, hogy politikai nézetei miatt tartóztatták volna le. Havanna határozottan kiáll amellett, hogy az országban nincsenek politikai foglyok, álláspontja szerint csak azok az ellenzékiek ülnek rács mögött, akik bűncselekményt követtek el. A kubai kormány bírálói szerint a hatóságok viszont éppen köztörvényes bűncselekmények vádjával próbálják elhallgattatni a másként gondolkodókat.
Washington ismételten követelte a kubai ellenzéki elengedését.
Ferrer egyike volt annak a 75 ellenzékinek, akit a 2003-as "fekete tavasz" idején súlyos börtönbüntetésre ítéltek. 2011-ben engedték feltételesen szabadlábra.
A 49 éves Ferrert a nemzetközi média a kubai ellenzéki mozgalom vezetőjeként tartja számon a Szaharov-díjas Oswaldo Payá halála óta. Payá 2012-ben, máig nem tisztázott körülmények között, autóbalesetben hunyt el.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready