2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél19:04 Gyöngyöspatai csoda: 11-re már végez a leckével az összes purdé, csak a tanároktól nem tudnak tanulni18:52 Konronavírus-fertőzött lett a belga királyi unokaöcs18:37 Adminisztratív értelemben is véget ért a járvány Szlovéniában18:16 Gyurcsány bizonyult a 2019-es év legbőkezűbb pártmecénásának17:57 Lengyelországban nem kell már maszkot viselni a szabadban és az éttermekben17:38 Rendelőben lopott telefont ez a fiatalember17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Corbyn után egy cionista lovag lett a Munkáspárt elnöke, aki gyökeresen kitépi pártjából a "zsidóellenességet"

Reklám

Sir Keir Starmer kinevezése után bocsánatot kért pártja "antiszemitizmusáért", és megígérte, hogy gyökerestől kitépi pártjából a zsidóellenességet.
Keir Starmer mérsékelt baloldali politikust választották meg a Munkáspárt vezetőjének. Starmer kapta a szavazatok 56%-át, míg a Corbynhoz hű Rebecca Long-Bailey-re a párttagok mindössze 27%-a voksolt. A korábbi főügyész új időszakot hozhat a Munkáspárt számára, amely történelmi vereséget szenvedett a tavaly decemberi választásokon — írja a The Times of Israel.
Starmer 2014-ben ügyészi tevékenységéért lovagi rangot kapott a királynőtől, így ő lesz az első politikus, aki „sir” előnévvel vezeti a Munkáspártot.
 
 
Starmer elismerte, hogy nehéz feladat áll az elmúlt négy választást elbukó párt előtt, de meg kell próbálniuk túllendülni a vereségeken. A politikus megígérte, hogy igyekszik szorosan együttműködni Boris Johnson miniszterelnökkel, annak érdekében, hogy az ország legyőzze a koronavírus járványt.
Győzelmi beszédben bocsánatot kért a zsidó közösségtől.
„Őszintén kell elindulnunk a jövő felé. A Munkáspárt nevében bocsánatot kérek. Saját szememmel láttam, micsoda fájdalmat okoz az antiszemitizmus a zsidó közösségeknek. Ezt a mérget a gyökerénél fogom kitépni, és akkor leszek sikeres, ha a zsidó tagjaink, akik úgy érezték, már nem tudnak minket támogatni, majd most visszatérnek” — mondta Starmer.
A politikus személyesen is érintett a kérdésben, mivel felesége Victoria Alexander zsidó "származású", és két közös gyermeküket is zsidónak nevelik. Így Starmernek a feleségén keresztül vannak Tel-Avivban élő rokonai is. A politikus a családi rendezvények miatt gyakran járt zsinagógába.
Korábban a zsidó közösség több tagja csalódását fejezte ki, amiért Starmer nem szólalt fel az antiszemita botrányok alatt.
Izraellel kapcsolatban Starmer pozitívan nyilatkozott, de a Munkáspárt vezetőjeként valószínűleg nagy kihívás lesz ellensúlyozni a párton belüli Izrael-ellenességet.
„Ha az a cionista definíciója, hogy egy olyan ember, aki hisz Izrael államában, akkor ilyen értelemben én is cionista vagyok” — mondta korábban a Jewish Chronicle nevű brit zsidó újságnak.
A Munkáspárt korábbi vezetőjét, Jeremy Corbynt hosszú ideje "antiszemita botrányok" övezték, és Nagy-Britannia főrabbija mellett Izrael és a zsidó közösség is komoly aggodalmakat fogalmazott meg esetleges hatalomra kerülésével kapcsolatban. A Simon Wiesenthal Központ pedig nemrég egyenesen a 2019-es év legantiszemitább személyének nevezte őt.
(Neokohn nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready