Az Egyesült Államok északi részén fekvő Wisconsin állam mottója a „haladás”. Az ezt jelképező szobor az állam törvényhozás épülete előtt áll, eredetileg egy szobrásznő (tehát nem férfi, mint az elnyomó társadalmakban!) tervezte a 19. század végén. A zavargók most ledöntötték a progressziót jelképező szobrot is. (És egyúttal Hans Christian Heg ezredesét is, aki a Könfederáció és a rabszolgatartás ellen harcolt - a jelek szerint talán nem kellett volna -, el is esett az egyik csatában. Lefejezték a szobrát, és a Madison tóba dobták.)
Zoom
Progresszívék a progresszió szobra ellen... ez igazán hallatlan (fotó: Justin Sullivan/Getty Images)
Zoom
Fotó: Lawrence Andrea/Milwauke Journal Sentinel
A wisconsini törvényhozás épülete előtti zavargások sérültje lett Tim Carpenter, az állam egyik demokrata szenátora. A politikus fotót készített az eseményekről, erre rátámadtak és megverték őt. Carpenter nem sokkal később összeesett, és mentőt kellett hívni hozzá.
A demokrata politikus a sajtónak később úgy nyilatkozott:
Nem tudom, mi történt. Csak annyit csináltam, hogy megálltam és készítettem egy fotót. Ezután öt-hat ütést kaptam, fejbe is rúgtak. Ennek már véget kell vetni, mielőtt valakit megölnek. Szomorú dolog, mert az ő oldalukon állok, a békés tüntetések mellett. Egy meleg, progresszív demokrata szenátor vagyok, aki 36 éve szolgál a törvényhozásban.
Carpenter megosztott egy videót is arról, ahogy a tüntetők elkezdenek feléje rohanni  - a többit már nekünk kell odaképzelnünk. Meg is tesszük örömmel.