Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

A gazdasághoz és a kultúrához hozzájáruló cigányok történelme - az Európa Tanácsnál teljesen elmentek otthonról

Reklám

Az Európa Tanács miniszteri bizottsága szerdán ajánlást fogadott el, amelyben felkéri 47 tagállamát, hogy nemzeti tanterveikbe és oktatási anyagiakba foglalják bele a "roma történelmet".
Zoom
Az ajánlás szerint a "roma történelem" tanítása elősegíti annak a megértését, hogy "a romák régóta szerves részét képezik az európai társadalmaknak", továbbá "fontos eszköz az előítéletek, a radikalizálódás, és a holokauszttagadás elleni küzdelemben is".
A testület ajánlása hangsúlyozza "a romák ellen a második világháborúban elkövetett atrocitásokról szóló oktatás fontosságát". Felhívja azonban a figyelmet arra is, hogy a "romák" történelmével kapcsolatos oktatási anyagoknak olyan részeket is kell tartalmazniuk, amelyek
nem csupán áldozatként, hanem az európai gazdasághoz és kulturális örökséghez hozzájáruló szereplőként mutatja be az etnikai csoport tagjait.
Erre mondják, hogy lehetetlen küldetés... És még nincs vége:
Ebben a tekintetben a tananyagnak kiegyensúlyozott információkat kell tartalmaznia arról, hogy a romák hogyan járulnak hozzá a nemzetgazdasághoz, például a kereskedelem, kézművesség, valamint az állattenyésztés által, illetve hivatkoznia kell a romák sokszínű kultúrájára is az irodalom, a vallás, és a zene vonatkozásában.
Ugyanakkor az oktatási anyagnak fel kell hívnia a figyelmet "a romák hátrányos társadalmi helyzetére", és "a szociális jogokhoz való korlátozott hozzáférésükre". (E hátrányos helyzet persze egészen érthetetlen, hiszen láttuk az előbb, hogy milyen gazdagon hozzájárulnak a gazdasághoz, a kulturális örökséghez... Ha ilyen értékes tagjai a társadalomnak, vajon miért vannak hátrányos helyzetben?... - a szerk.)
Az iránymutatás továbbá arra is kiterjed, hogy a megfelelő oktatás biztosítása érdekében továbbá a tanterveknek figyelmet kell fordítaniuk az olyan "megfelelő források kiválogatására", amelyek "biztosítják a cigányellenesség, a gyűlöletbeszéd és az álinformációk visszaszorítását" (tehát valami olyan hazug mesegyűjteménnyel kell mosni a diákok agyát, mint az ártatlan zsidók teljes kiirtása vagy az oláhok dákóromán eredete - a szerk.).
(MTI korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready