2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trump már azt is tudja, hogy a palesztinok végül csatlakozni fognak a "béke"megállapodáshoz

Reklám

A palesztinok végül csatlakozni fognak a békemegállapodáshoz - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök kedden reggel a Fox televíziónak az Izrael, valamint az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein közötti békemegállapodás aláírása előtti órákban nyilatkozva.
Az amerikai elnök kifejtette: a térségben olyan folyamat kezdődött el, amely erősíti egyes államok gazdasági és politikai kapcsolatait, s az Izraellel most diplomáciai viszonyt létesítő Perzsa-öböl menti államok a palesztinok pénzügyi és politikai támogatói is, s ezért lát reményt arra, hogy a palesztinok csatlakoznak a békefolyamathoz.
"Ha ez nem így lesz, akkor kimaradnak" - szögezte le, hozzátéve, hogy "a palesztinokkal nagyon nehéz tárgyalni".
Trump megjegyezte, hogy korábban jelentősen csökkentette az Egyesült Államok palesztinoknak nyújtott anyagi segítségét, s ezt a politikát a jövőben is folytatja.
"A palesztinok végül szintén csatlakozni fognak (a békefolyamathoz), és béke lesz a Közel-Keleten butaság és lövöldözés nélkül" - szögezte le.
Jared Kushner, az elnök zsidó veje és tanácsadója - akit elemzők a közel-keleti "béketerv" egyik megalkotójaként tartanak számon - az NBC televíziónak nyilatkozva kedden reggel úgy vélekedett, hogy a mostani békemegállapodások "az izraeli-arab konfliktus végének kezdetét" jelentik. Kushner szerint ezek a megállapodások "hosszú távon teszik stabilabbá az egész Közel-Keletet". Leszögezte azt is, hogy álláspontja szerint a palesztinkérdés rendezése "nem olyan komplikált", mint azt sokan gondolják.
Volt ma egy kis fenyegetőzés is
Donald Trump amerikai elnök "ezerszer erősebb válaszcsapást" helyezett kilátásba Irán ellen bármiféle támadás esetén, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy Teherán merényletet tervez az Egyesült Államok dél-afrikai nagykövete ellen. Az iszlám köztársaság erre reagálva óva intette Washingtont "stratégiai hiba" elkövetésétől.
A Politico híroldal arról írt hétfőn névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva, hogy titkosszolgálati jelentések szerint az iráni kormány merényletet fontolgat az Egyesült Államok dél-afrikai nagykövete, a Donald Trumphoz közel álló Lana Marks ellen, megtorlásként Kászim Szulejmáni iráni tábornok év eleji likvidálásáért.
"Ezerszer erősebb ellencsapás fog követni bármiféle iráni támadást az Egyesült Államok ellen" - írta az amerikai elnök a Twitteren.
Ali Rabiei iráni kormányszóvivő ezt követően leszögezte: "reméljük, hogy (az amerikaiak) nem követnek el újabb stratégiai hibát, de ha mégis, akkor természetesen döntő erejű válaszlépéssel fognak szembesülni".
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy komolyan veszik az ügyet.
Iráni kollégája, Mohamed Dzsavád Zaríf szerint azonban "ismét alaptalan, hamis információkról" van szó, amelyek célja, hogy országa ellen hangolják a nemzetközi közvéleményt.
Lana Marksot tavaly nevezték ki a dél-afrikai nagykövetség élére, a sikeres üzletasszony évtizedek óta baráti viszonyt ápol Donald Trumppal. A Politico értesülései szerint Irán az utóbbi hetekben meg is kezdte a merénylet előkészítését, amiben az ország pretoriai külképviseletének egyes munkatársai is részt vehetnek. Az amerikai nagykövetség védelmét megerősítették.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready