Holtan találták az utcán egy olasz város papját - kiderült, több késszúrással megölte egy tunéziai férfi. A pap korábban segített a migránsnak, befogadta a plébániára, hogy ott aludhasson - adta hírül a V4NA.
Kedden reggel a plébánia közelében találtak rá holtan a helyi papra, Roberto Malgesinire Comóban. A férfit több késszúrás is érte, többek között a nyakán, sérüléseibe pedig belehalt.
A tettest nem kellett sokáig keresni, az 53 éves tunéziai férfi ugyanis nem sokkal a gyilkosság után feladta magát a rendőrségen. Az elkövetőről természetesen kiderült, hogy mentális betegségben szenved... Az már csak részletkérdés, hogy ismerte a papot, sőt, az még segített is rajta.
Zoom
Malgesini ugyanis nagyon sokat segített Comóban a hajléktalanoknak és a migránsoknak is, nagyon a szívén viselte a sorsukat – volt, hogy még a hatóságokkal is összetűzésbe keveredett emiatt. Gyilkosának is segített, befogadta őt a plébániára, hogy egy hajléktalanoknak fenntartott szobában aludhasson.
Egy déli község, Castel Volturno polgármestere szerint a térségben tarthatatlan a helyzet – a településen mintegy 23 ezer migráns él.
A polgármester szerint az államnak be kellene avatkoznia, mert a helyzetet ő már nem tudja megoldani, és nagyon aggódik. Az is probléma, hogy míg Castel Volturnóban hivatalosan 27 ezer ember él, a várost tisztán tartó vállalat számításai szerint annyi hulladékot szednek össze, hogy aszerint több mint 45 ezren élnek a községben.
Ez azt jelenti, hogy legalább 20 ezer ember, főleg külföldi, nem tartozik ide és nem is vonatkoznak rájuk a szabályok, mutat rá Petrella. Ráadásul amióta megszűntek a lezárások, újra ezresével érkeznek a migránsok mindenhonnan, ami miatt lehetetlen ellenőrizni a területet és az állampolgárok biztonságát garantálni.