2020. október 27., kedd, Bese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:46 "Szorítunk Trump újabb győzelméért" - Orbán kitüntette Cornsteint15:13 Megint beindult a BLM-buli, miután a rendőrök agyonlőttek egy késsel felfegyverkezett négert Philadelphiában15:08 Biden időnként azt hiszi, Bush az ellenfele14:40 Román államtitkár: az egészségügyi rendszer működése a katasztrófahelyzetek logikájához közelít14:23 Országos tisztifőorvos: rendkívül intenzíven terjed a járvány14:09 Felavatták Bush szobrát a Szabadság téren13:50 "Ott marad, ahova teszed" - 400 euróért árult Facebookon egy 23 éves lányt egy szatmári cigánybűnöző13:18 A japán kormány elfogadta az ingyenes oltást lehetővé tévő törvényt12:36 Bolhacirkusz XXI. Század Intézet-módra, avagy van-e jobboldali élet a Fideszen túl?12:02 Nem meglepő: Gyurcsány Bidennek szurkol11:50 "Soha többé kommunizmust!" - Az esztergomi mártírokra emlékezett a Mi Hazánk11:42 Magyar Alvás Szövetség: a téli időszámítást kellene megtartani11:24 Szijjártó nem érti, miért gorombáskodnak az ukránok, és továbbra is jó szomszédi viszonyról és párbeszédről álmodik11:00 Wilders terroristának nevezte Erdogant, aki feljelentette emiatt10:44 63 beteg halt meg, 2079-cel nőtt a fertőzöttek száma
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mexikó nem kívánja kommentálni Trump kábítószerügyi bírálatát

Reklám

A közelgő amerikai elnökválasztásra tekintettel a mexikói kormányzat csütörtökön nem kívánta kommentálni Donald Trump amerikai elnök előző napi kijelentését, miszerint a közép-amerikai országot nagy veszély fenyegeti, ha nem teljesíti a kábítószer-kereskedelem elleni harcban reá háruló kötelezettségeket.
"Nincs mitől tartanunk... nagyon óvatosak kell lennünk a válasszal, mert az Egyesült Államokban választások lesznek, és jobb várnunk másfél hónapot. Ez a nyilatkozat nem érdemli meg a kemény, energikus visszavágást" - jelentette ki Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök szokásos napi sajtótájékoztatóján.
Trump szerdán Mexikót is a legnagyobb kábítószert termelő és vele kereskedő országok közé sorolta Bolíviával, Kolumbiával, Costa Ricával, Ecuadorral és Peruval együtt. Az amerikai vezető elismerte ugyan, hogy Mexikóban "a haladás jelei" mutatkoznak, például a büntetőjogi reform vagy a bandafőnökök amerikai kiadatásával és a kábítószer elleni új stratégiával kapcsolatban, de "többet kell tennie" - mondta, mert szerinte Mexikó továbbra is a fő forrása az Egyesült Államokban elkobzott metamfetaminnak és heroinnak.
Washingtonban úgy tartják, hogy nem megfelelő a kábítószerek előállításához szükséges vegyi anyagok forgalmazásának mexikói szabályozása sem.
"Mexikónak világosan ki kell nyilvánítania az elkötelezettségét a drogkartelleknek és azok bűnöző vállalkozásainak a felszámolása mellett, és többet kell tennie a mexikói és amerikai polgárok életének megóvása terén, akiket ezek a csoportok fenyegetnek" - jegyezte meg Trump.
López Obrador az amerikai elnök kommentárja ellenére kizárta annak veszélyét, hogy országa elveszítheti a kábítószer-ellenes küzdelemhez kapott amerikai anyagi támogatást. A külügyminisztériumnak pedig azt a tanácsot adta, hogy "szelíd" választ adjon Washingtonnak.
"Ilyen jelentést minden évben kiad az amerikai kormány, és vannak benne jó dolgok, de mások is, amelyeket nem fogadunk el. Tiszteletben tartjuk az álláspontjukat, és nem fogunk összevitatkozni rajta" - mondta a mexikói elnök.
A múlt héten az Egyesült Államok közölte, hogy a "Kristálypajzs" kábítószer-ellenes művelet első hat hónapja alatt 1840 személyt tartóztattak le, és közel 13 ezer kilogramm metamfetamint, valamint a kábítószer-csempészetből származó 43,3 millió dollárt koboztak el, és ezek nagyobb részben mexikói eredetűek voltak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready