Fogolycserében állapodott meg a jemeni kormány a húszi lázadókkal - jelentette vasárnapra virradóra az al-Hadasz televízió.
A híradás szerint az ENSZ-védnökség alatt, az úgynevezett stockholmi rendezési folyamat keretében folytatott tárgyalásokon jutottak megállapodásra, amely szerint 1081 foglyot - 681 lázadót és a kormányerőket támogató 400 fegyverest - engednek szabadon.
Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán által támogatott síita húszik és a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat támogató arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével. A jemeni polgárháborúban több mint százezren vesztették életüket, és milliók váltak földönfutóvá. Az országban a világ legsúlyosabb humanitárius válsága alakult ki.
A 2018 decemberében Stockholmban tartott egyeztetéseken a kormány és húszik képviselői több megállapodást írtak alá, köztük a tűzszünet kihirdetéséről, fegyvereseik kivonásáról a nagyvárosokból, illetve a fogolycserét célzó tárgyalások megkezdéséről.
(MTI)