2020. november 28., szombat, Stefánia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:59 Az anya nő, az apa férfi - De vajon milyen nő és milyen férfi?15:39 Ismét rakétázott a Tigréi Népi Felszabadítási Front - vagy a Tigréi Népe Front15:00 "Gyűlölet-bűncselekmény" lett a tájszólás miatti diszkrimináció Franciaországban 14:35 Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot14:09 Bukták a félévüket a tan(ács)köztársaság forradalmárai13:25 Az osztrákok több mint fele kész részt venni az országos antigéntesztelésben13:01 Foci-Eb: négy forgatókönyvvel készül az UEFA12:40 Kétmillió dollárért megvehető a '86-os Maradona-mez12:18 Hasznos idióták tudományos alapokon: igen erős az összefüggés a liberális gondolkodás és a mentális betegségek között11:39 Véroxigénmérővel fontos adatokat kaphatsz, hatalmas segítség (x)11:22 A törvényi maximumra emelik az építmény- és telekadót a DK fővárosában10:58 Ezeken a Volánbusz-állomásokon is kötelező lesz a jegyelővétel december 1-től10:10 Nem fogta vissza látogatásait a zsúfoltabb helyeken a veszélyeztetett korosztály09:35 Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon09:22 A hűtő dobozát legalább már nem kell őrizgetnünk a szavatossági idő alatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Macron a tűzszünet óta nagyon aggódik az örmény szavazatokért

Emmanuel Macron francia elnök kifejezte támogatását szombaton az örményeknek a nemrég tűzszünettel lezárt örmény-azeri fegyveres konfliktussal kapcsolatban: ellátogatott az örményországi és hegyi-karabahi örmények számára segélyt gyűjtő párizsi civilszervezethez. Franciaországban mintegy 600 ezer fős örmény kisebbség él.
A kormány segítségével vasárnap indul Franciaországból Jerevánba az első olyan repülőgép, amely elszállítja a Phoneton nevű civilszervezet által összegyűjtött segélyt a rászorulóknak. Macron a Phoneton székhelyén kijelentette, hogy Franciaország tartozik ezzel a segítséggel annak a 120 ezer örménynek, akinek el kellett menekülnie Hegyi-Karabahból az azeri területfoglalás miatt, valamint annak a körülbelül egymillió örményországi lakosnak, aki "elviselhetetlen körülmények között él".
A Phonetont csütörtökön alapították meg, de azóta már 1,7 millió eurónyi segélyt gyűjtött össze, noha a szervezők szerint ennél sokkal többre van szükség.
Macron hivatala pénteken közölte: Franciaország nemzetközi megfigyelés alá akarja helyezni a hegyi-karabahi tűzszünet betartását, mert attól tart, hogy Oroszország és Törökország kizárja a nyugati hatalmakat a béketárgyalásokból.
Noha a karabahi konfliktusra politikai megoldást kereső EBESZ-minszki csoportnak Oroszország mellett az Egyesült Államok és Franciaország is társelnöke, az Örményország és Azerbajdzsán közötti tűzszüneti megállapodást Oroszország egyedül kényszerítette ki, és ennek értelmében orosz békefenntartókat vezényelnek Karabahba. Moszkva azonban a november 10-i tűzszünet óta tárgyalt Ankarával, aminek az lehet eredménye, hogy török katonák is mehetnek majd oda a tűzszünet ellenőrzésére. Ankara Azerbajdzsán fő szövetségese, és mindig bírálta a minszki csoportot amiatt, ahogy a konfliktust kezeli. Ráadásul Franciaország és Törökország viszonya hónapok óta nagyon rossz.
Azerbajdzsán és Örményország, két szomszédos volt szovjetköztársaság között a régóta fennálló területi vita miatt tört ki ismét fegyveres konfliktus szeptember 27-én. A túlnyomórészt örmények lakta Hegyi-Karabah 1996-ban kikiáltotta függetlenségét, de ezt egyetlen ország, még Örményország sem ismerte el.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready