Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Román nyelvű plakáton figyelmezteti egy londoni Tesco a "vásárlókat", hogy ne lopjanak

Reklám

Egy londoni Tesco áruházban elhelyezett román nyelvű plakát miatt horgadt fel a nemzeti érzés több Nagy-Britanniában élő románban – de a legkevésbé sem a büszkeség miatt. A derék angolok ugyanis a fővárosi áruház polcai között elhelyezett felirattal arra kérik udvariasan, de határozottan az érintetteket, hogy legyenek szívesek tartózkodni a lopástól, az ugyanis nem marad következmények nélkül, írja a Főtér.ro.
Zoom
"Figyelmeztetés a bolti tolvajoknak: a bolti tolvajok ellen bűnügyi eljárás indul. Civil ruhás rendőrök tevékenykednek a közelben"
A plakátot több, a szigetországban élő román is felháborítónak tartja, olyannyira, hogy felszólították az üzlethálózatot: távolítsa el onnan. Egy román építésznő tiltakozó levelet is küldött a cég vezetőinek, amelyben úgy fogalmaz: egy magát progresszívnak hirdető áruházlánchoz nem méltó, hogy etnikai alapon osztályozza az embereket.
A nő szerint a plakát üzenete rasszista és idegengyűlölő, hiszen azt sugallja, hogy minden román tolvaj, miközben minden társadalomban megvannak azok az egyének, akikre nem lehet büszke. Ezért aztán a plakát eltüntetését követeli, ellenkező esetben azzal fenyegetőzik, hogy az egyenlőségi és emberi jogi hatósághoz fordul.
Nos, tény, hogy a becsületes románok számára sértő lehet a plakát, mint ahogy a becsületes magyarok számára is sértőek voltak a 80-as években az ausztriai boltokban magyar nyelven kihelyezett, hasonló tartalmú feliratok. Ugyanakkor tény, hogy az elmúlt években igencsak elszaporodtak a brit sajtóban a románok által elkövetett bűncselekményekről szóló hírek. A szigetországban a hivatalos adatok szerint mintegy félmillió román élhet, nem hivatalosan vélhetően ennél jóval több.
A koronavírus-járványt megelőző időszakban rengetegen használták ki a szabad utazás lehetőségét arra, hogy Nagy-Britanniában próbáljanak szerencsét – tény, hogy a többség kemény és becsületes munkával, de azért akadtak szép számmal olyanok is, akik a pénzszerzés könnyebb útját választották. A brit sajtó többször is írt konkrétan a Tesco áruházakból lopó román állampolgárokról.
Persze ez továbbra sem jelenti azt, hogy minden, Nagy-Britanniába utazó román potenciális bűnöző, ugyanakkor vélelmezhető, hogy az áruházlánc illetékesei a saját, korábbi tapasztalataik alapján helyezték ki a plakátokat, és nem véletlenül nem svédül vagy akár albánul szerepel rajtuk a figyelmeztető felirat - írja a lap.
Frissítés: a román külügy tiltakozik
A román külügy tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Nagy Britanniában a Tesco áruházlánc román nyelvű feliratokon figyelmeztette üzleteiben a tolvajokat cselekedetük következményeire, Bukarest szerint ugyanis ez a diszkriminatív üzenet "nem tükrözi reálisan az ott élő román közösség helyzetét".
A román külügy közlése szerint a londoni román nagykövetség kifejezte elégedetlenségét az áruházban látható feliratok miatt mind a vállalat vezetőségénél, mind a helyi és központi brit hatóságoknál, és azonnali eltávolításukat kérték.
"Bukarest helyteleníti az ilyen diszkriminatív jellegű üzeneteket, amelyek nem tükrözik reálisan a nagy-britanniai román közösség helyzetét, amely megfelelően beilleszkedett a brit társadalomba" - olvasható a közleményben. Jelezték, hogy figyelemmel kísérik az ügyet, és arról biztosították a román állampolgárokat, hogy mindent megtesznek jogaik biztosítása érdekében, valamint azért, hogy ne részesüljenek hátrányos megkülönböztetésben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready