Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Netanjahu utasítást adott több száz új illegális ciszjordániai telepeslakás felépítésére

Reklám

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök utasítást adott Ciszjordániában több száz új telepeslakás felépítésének előmozdítására - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.
Az izraeli hatóságok a nemzetközi jog szerint megszállt területnek minősülő Ciszjordániában több szakaszban engedélyezik az izraeli építkezéseket. A további fejlesztésre megjelölt 850 otthon közül 500 már a végső jóváhagyás fázisában található.
Az intézkedés csak néhány nappal előzi meg Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatását, aki az amerikai diplomácia hagyományokhoz hűen várhatóan ellenezni fogja az izraeli építkezéseket Ciszjordániában, mert a nemzetközi jog szerint tilos civil lakosságot telepíteni megszállt területre.
Ciszjordánia polgári igazgatásának legfőbb tervező bizottsága fog dönteni következő ülésén a különböző szakaszokban lévő építkezések folytatásáról.
Az 500, már végső építési fázisába jutott lakás Karnéj Somronban, Bét Elben, Oranitban, Givat Zeévben és Itamarban található. Száz új lakást Tal Menasében húznak fel, ahol a múlt hónapban egy palesztin megölt egy, a közeli erdőben sportoló izraeli nőt.
A bejelentés erősítheti Netanjahu helyzetét a jobboldali telepesek körében a március végén esedékes parlamenti választások előtt, de ugyanakkor a kormányfő magára haragíthatja vele Joe Biden megválasztott amerikai elnököt, aki a múltban ellenezte a Ciszjordániában létrehozott izraeli települések bővítését.
A Palesztin Nemzeti Hatóság külügyminisztériuma elítélte a telepek bővítésének bejelentését, és azzal vádolta Izraelt, hogy "versenyt fut az idővel" amikor Donald Trump távozása előtt meghozza ezt a döntést.
Donald Trump kormánya szakított az amerikai diplomáciai hagyományokkal, soha nem látott támogatást nyújtott Izraelnek, és a többi közt beszüntette a telepes építkezések amerikai bírálatát. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tavaly, már Biden győzelme után, az első vezető amerikai diplomataként ellátogatott egy ciszjordániai településre.
"A Biden-kormány még hivatalba sem lépett, és a kormány máris felesleges összetűzésbe sodor minket. A nemzeti érdekeket a választások idején is fenn kell tartani. Épeszű kormány nem indít felesleges csatát egy új amerikai elnökkel" - ítélte el Twitter fiókjának bejegyzésében Jaír Lapid, a centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt vezetője Netanjahu lépését.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready