Bezár!
2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:34 "20-30 éves családi vállalkozások mennek tönkre" - Dúró Dóra a vendéglátóhelyek újranyitásának szükségességéről19:24 Hónapokon át fajtalankodott hároméves nevelt kislányával egy székesfehérvári "férfi"18:48 Seattle: csak úgy fejbe rúgott két fehér nőt a néger18:14 Még az unokázós csalók is magyarok - hihetnénk, ha csak a hazai szennysajtóra hagyatkozhatnánk17:45 Toroczkai: "én pontosan tudom, kik állnak a Hundub mögött"17:31 Kurzék is mindent megtesznek az "isteni ajándékok" védelméért17:04 Apját mentegeti Bauer, hogy ne nevezzék többé körmösnek az utcán - persze hazudik, mint minden kommunista zsidó16:20 A tót nyelvész megmagyarázta, miért magyar eredetű még mindig a legtöbb családnév Felvidéken16:12 Tűz volt egy kelet-ukrajnai idősotthonban, tizenöten meghaltak15:57 Így lehet 150-nel telibe találni egy körforgalmat15:44 Változékony idő várható a hétvégén14:58 A rettegés nem lankadhat: Merkel bejelentette "az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullám veszélyét"14:34 Nem csak viccből tartotta magánál a "fa testápolót" egy lengyeltóti atyafi14:25 Gulyás: plasztikkártyát kapnak az oltottak és a gyógyultak14:01 Halálos késelés a IX. kerületben - rendőrök előtt ismert áldozat, indulatos rokonság
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lengyelországban megkezdődött a Fekete Madonna képét meggyalázó leszbikák pere

Reklám

A közép-lengyelországi Plock városában megkezdődött azoknak az aktivistáknak a pere, akik a czestochowai pálos kolostorban őrzött ikon, a Fekete Madonna megmásított képét mutató matricákat ragasztottak ki egy helyi templom környékén - közölte szerdán a lengyel sajtó.
Zoom
Fotó: Yahoo News
A három nő 2019 áprilisában ragasztotta ki a matricákat, amelyeken a Szűzanya és a gyermek Jézus glóriája a buzeráns mozgalmat jelképező szivárvány színeiben tündökölt. Az öntapadós képeket többek között házfalakra, de a nyilvános vécéfülkére és szemétkukára is kitették.
Az ügyészség a vallási érzelmek megsértésével vádolja őket, ezért a cselekedetért pénzbírság, illetve szabadságkorlátozás vagy két évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A nők nem ismerték el, hogy tettükkel bűncselekményt követtek volna el.
A per kezdete előtt szerdán a plocki kerületi bíróság épületénél néhány fős csoport gyűlt össze, "a szivárvány nem sért" feliratú transzparenssel tüntetve a vádlottak mellett.
Lengyelországban az utóbbi időben többször előfordult vallási jelképek, templomok megbecstelenítése, s tiltakozók templomi szertartásokat is megzavartak. Legutóbb kedden rongálták meg a tengermelléki Szczecin városában Szent II. János Pál emlékművét, lefestve annak emléktábláját. A pápa szobrait Lengyelországban több helyen azokon a tüntetéseken is megrongálták, amelyek tavaly ősszel az abortuszszabályozást érintő alkotmánybírósági ítélet után törtek ki.
Tavaly nyáron szivárványos zászlókat rögzítettek több ismert fővárosi emlékműre, köztük a Lengyelország történelméhez több szálon kötődő belvárosi Szent Kereszt Bazilika lépcsőjén álló Krisztus-szoborra. Sokakat felháborított az is, hogy a 2019-ben pünkösd előestéjén rendezett varsói buzifelvonulást egy "miseparódiával" indították el, amelyben a pap szerepében egy szivárványszínű ruhába öltözött aktivista lépett fel. Gdansk kikötővárosban tavaly szeptemberben, valamint 2019 őszén is az ottani buzifelvonulásokon a Szűzanya szívére emlékeztető, szivárványszínű női nemi szerv makettjével meneteltek.
A 2019-es plocki eset után a lengyel püspöki konferencia szóvivője nyugtalanítónak és fájdalmasnak nevezte a lengyelek számára szentséget jelentő czestochowai ikon megbecstelenítését, és kérte, hogy a lengyelek, nézeteiktől függetlenül, tartsák tiszteletben a katolikus hívők érzelmeit.
Lengyelországot az utóbbi időben többször bírálatok érték az Európai Unió szervei részéről az "LMBT csoportok jogai kapcsán". (Tehát még véletlenül sem a buzikat marasztalták el a sorozatos kereszténygyalázás miatt - a szerk.) A kifogások többsége arra hivatkozik, hogy számos lengyel településen 2019-ben úgynevezett családvédelmi nyilatkozatokat szavaztak meg, amelyek a bírálók szerint "sértik az LMBT-közösség tagjainak szabadságjogait".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready