Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:38 Orosz hadihajó és szíriai kormányerők lőtték a törökbarát milíciákat Aleppó tartományban00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A Szíriából másfél millió dollár értékű vakcináért elengedett izraeli lány a libanoni határkerítés mentén is nézelődött

Reklám

Miközben Izraelben a katonai cenzúra megtiltotta a Vlagyimir Putyin közvetítésével Szíriából kicserélt Diná Kohén (22) nevének leírását és a szabadon engedéséért fizetett váltságdíj tényének közlését, egy libanoni újságíró fényképekkel alátámasztva állítja, hogy a határokat nem ismerő lány tavaly ősszel a libanoni-izraeli határkerítés mentén furikázott. Mindenesetre Binjámin Netanjáhu miniszterelnök, a korábbi hasonló esetekben bevett szokásával ellentétben, a napokban Szíriából elengedett lánnyal nem fényképezkedik.
Zoom
Diná Kohén terepjárót vezet az izraeli-libanoni határkerítés mentén (fotók: Áli Siájb)
Amint arról korábban beszámoltunk, egy Diná Kohén nevű fiatal izraeli nő még február 2-án áthatolt az izraeli-szíriai határon felállított biztonsági kerítésen, majd betért az El-Kunejtrá nevű város melletti egyik szíriai faluba. A 22 éves nőt a lakosok elfogták, és átadták a szíriai biztonsági szolgálatnak. Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök kérésére Vlagyimir Putyin a szíreknél kijárta, hogy két túszul ejtett szíriai birkapásztorért cserébe, illetve több millió Szputnyik orosz koronavírus-vakcina Szíriának történő megvásárlásáért (mintegy másfél millió dollárért) az arab ország elengedi az izraeli nőt.
Néhány nappal ezelőtt Diná Kohén az izraeli Sábák nevű biztonsági szolgálat embereinek díszkíséretével Moszkván keresztül hazatért az otthonába, ám azóta semmit nem lehet tudni róla, Bibi nem fényképezkedik vele (pedig ilyen esetekben szokott). Izraelben viszont áll a bál, miután a katonai cenzúra tiltása ellenére kiderült, hogy Bibi milyen nagy árat fizetett egy határokat nem ismerő, s az Fb-posztolásai szerint a palesztinokat testvéreinek tartó „árulóért”, „az arabok kurvájáért” (a lány Fb-oldalára beíró zsidók megfogalmazása szerint).
Zoom
Diná Kohén hazavitele idején máig érvényes hatállyal az izraeli katonai cenzúra megtiltotta a lány nevének és fényképének közlését, illetve azt a tényt, hogy szabadon engedése fejében Izrael másfél millió dollárért orosz Szputnyik vakcinát vásárol Szíriának. Az egyre rejtélyesebbé váló kiszabadítási akció újabb fejleménye: ’Áli Su’ájb, a libanoni El-Manár Tv és az En-Núr Rádió riportere Twitterére kitett két fényképet egy terepjárót vezető lányról, aki nem más, mint a napokban Szíriából elengedett Diná Kohén. A libanoni újságíró szerint a felvételt a határkerítésnél készítette tavaly októberben a libanoni-izraeli határon.
Zoom
A libanoni újságíró fényképes csiripelése az izraeli lányról
Az izraeli lány éppen akkor kémlelte az izraeli oldalról a határkerítést, amikor a Hizbulláh és az izraeli hadsereg között feszült volt a helyzet a határvidéken. A Hizbulláh a lány határkerítés menti autókázásáról akkor azt gondolta, hogy az izraeli hadsereg civil ruhás felderítőjéről van szó.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready