Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:50 Jóval hidegebb lehetett az utolsó jégkorszak, mint eddig vélték22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Köszönjük Floydnak, hogy feláldozta életét az igazságért - így örvendezik a megrendelt döntésnek az amerikai politikai "elit"

Széles körű egyetértés bontakozott ki az Egyesült Államokban az esküdtszék döntésének helyességével kapcsolatban, miután minden vádpontban bűnösnek találták Derek Chauvin volt minneapolisi rendőrtisztet a George Floyd nevű drogos néger bűnöző "meggyilkolásában".
Zoom
Pelosi és hazaáruló társai bűnöző négerek emlékére térdepelnek kilenc percen át 2020 júniusában (fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)
Chuck Schumer, a szenátusi demokrata párti többség vezetője szerint az ítélet "hivatalos kinyilvánítása annak, amit sokan már csaknem egy éve tudunk: George Floydot meggyilkolta egy rendőr, miközben arra esküdött fel, hogy szolgálni és védeni fog". Leszögezte ugyanakkor: ez nem jelenti azt, hogy megoldódott volna a rendőri visszaélések régóta fennálló problémája az országban.
Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke megköszönte Floydnak, hogy "feláldozta az életét az igazságért".
Mitt Romney republikánus szenátor, volt elnökjelölt is üdvözölte az esküdtszék határozatát, s aláhúzta, hogy bízik az Egyesült Államok intézményeiben.
Elizabeth Warren demokrata szenátor kiemelte, hogy Floydnak még élnie kellene, ezért is folytatni kell a harcot a "rendszerszintű rasszizmus ellen és az igazságszolgáltatási rendszer alapvető átalakításáért".
Tim Scott, az egyetlen néger republikánus szenátor úgy vélekedett, az ítélet megerősítette, hogy az Egyesült Államok igazságszolgáltatási rendszere egyre igazságosabbá válik. "Nagy nap ez több szempontból" - fogalmazott, hozzátéve, hogy szemernyi kétsége sincs az ítélet helyessége felől.
"George Floyd családja és közössége megérdemelte, hogy felelősségre vonják a férfi gyilkosát. Most ezt megkapták. A fekete életek számítanak, mindig és örökké" - hangsúlyozta Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, egykori elnökjelölt.
Lindsey Graham republikánus szenátor elmondta, hogy elfogadja az esküdtszék döntését, az ítélet meghozatala pedig a bíróság feladata, de fellebbezést be lehet nyújtani.
George Floyd egyetlen gyermekének anyja rámutatott, hogy nem létezik olyan ítélet, amely valaha betölthetné majd az apja elvesztése által okozott űrt a most 6 éves kislányban.
Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezető azt írta az Instagramon, hogy rendkívül megkönnyebbült, örömkönnyekkel a szemében hallgatta az ítéletet.
"Egy ember szükségtelenül életét vesztette egy rendőr keze által. Ugyanakkor az egy rendőr miatt minden rendőrt démonizálni kívánók állításai üresnek bizonyultak" - jelentette ki Bill Johnson, a Rendőri Szervezetek Országos Szövetségének vezetője.
A minneapolisi rendőrök szakszervezete arról számolt be, hogy tiszteletben tartják a döntést, és aláhúzta, hogy a megosztó kommentárok káros hatásúak.
"A mai napon az állam történelmében először felelősségre vontak egy fehér rendőrt egy afroamerikai meggyilkolása miatt" - tudatta az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniójának (ACLU) minnesotai részlege.
Martin Luther King III, a polgárjogi mozgalmat vezető Nobel-békedíjas lelkész, Martin Luther King fia kiemelte, hogy "igazságot szolgáltattak a Floyd családnak, azonban semmilyen ítélet nem pótolhatja George Floyd vagy azon számtalan fegyvertelen fekete életét, aki rendőri erőszak következtében halt meg".
Szerdán bejelentették, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium átfogó vizsgálatot indít a minneapolisi rendőrségi gyakorlatok ügyében, meg kívánják állapítani ugyanis, hogy megfigyelhető-e az alkotmány- vagy törvényellenes intézkedések egyfajta tendenciája.
Vizsgálni fogják egyebek mellett, hogy mikor és hogyan alkalmaznak erőszakot, hogy vannak-e diszkriminatív gyakorlatok, illetve hogy miként kezelik a visszaélésekkel kapcsolatos panaszokat.
Az előző napi ítélet nem jelent megoldást az esetleges rendszerszintű problémákra a város rendőrségének működésében - mondta Merrick Garland, a tárca vezetője.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready