2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:19 Ezúttal dohányzás miatt tartóztathatták le a Pussy Riot egyik tagját10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik22:25 Brit tudósok összefüggést találtak a hosszú orr és a bütykök között22:05 Foci-Eb: egy dán játékos összeesett a pályán - újra kellett éleszteni21:59 Nem kis teljesítmény: egy nap alatt két DK-s és egy párbeszédes mögé állt be Jákob
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Washington Post: Trump megfigyeltette a lap több munkatársának telefonbeszélgetéseit

Reklám

Donald Trump előző amerikai elnök kormánya négy évvel ezelőtt titokban megfigyeltette a The Washington Post című lap több munkatársának telefonbeszélgetéseit - közölte az újság pénteken.
A The Washington Post akkoriban élénk figyelemmel követte a 2016-os elnökválasztás folyamatába való állítólagos orosz beavatkozás fejleményeit.
Az igazságügyi minisztérium levélben értesítette Ellen Nakashimát és Greg Millert, az újság két jelenlegi, valamint Adam Entoust, a The Washington Post korábbi munkatársát arról, hogy rendelkezésére állnak adatok a 2017 április 15. és július 31. között vezetékes, illetve mobiltelefonon lebonyolított magán- és munkaügyi beszélgetéseikről.
Cameron Barr, a lap vezető szerkesztője jelezte: mélységesen aggasztja őket, hogy a kormány arra használta hatalmát, hogy hozzáférhessen az újságírók beszélgetéseihez. Egyúttal felszólította az amerikai igazságügyi minisztériumot, hogy azonnal indokolja meg, miért volt erre szükség.
Az újságírók munkáját az amerikai alkotmány első kiegészítése védi, amely biztosítja a sajtó szabadságát.
Az Amerikai Állampolgári Jogi Szövetség (ACLU) kémkedéssel vádolta a minisztériumot.
"Ennek sohasem szabadott volna megtörténnie" - írta a szervezet a Twitteren.
"Ha egy kormány újságírók és forrásaik után kémkedik, azzal veszélyezteti a sajtószabadságot" - tette hozzá.
Az igazságügyi minisztérium egyik szóvivője azt mondta a The Washington Postnak: a "megszokott gyakorlatot" követték a megfigyelések során.
A szóban forgó időszakban az újságírók egyebek között egy cikken dolgoztak, amely Jeff Sessions, Trump tanácsadója, későbbi igazságügyi miniszter, valamint az orosz nagykövet találkozójáról szólt, amelyre még a 2016-os elnökválasztást megelőzően került sor. Sessions és a nagykövet állítólag a választási kampányról is beszéltek.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready