Berlin éppen csak bejelentette, hogy 14 darab Leopard 2 harckocsit ajándékoz Ukrajnának, Andrij Melnyik, a kijevi kormány egyik fő követeledzője, külügyminiszter-helyettese máris újabb „kreatív ötlettel” állt elő: Berlintől ezúttal a világ legjobb tengeralattjáróját követeli annak érdekében, hogy Ukrajna kiűzhesse a Fekete-tengerről az orosz hadiflottát. De Melnyik azt is tudja, hogy a törökök nem engedik át a Boszporusz-szoroson a német tengeralattjárót – írja a Die Welt.
Zoom
Andrij Melnyik (fotó: dpa)
Andrij Melnyik, Ukrajna külügyminiszter-helyettese, korábban Berlinben akkreditált ukrán nagykövet újabb merész követeléssel rukkolt elő. Néhány nappal ezelőtt a Németországot - sőt az egész Nyugatot - Oroszországgal háborúban állónak nyilvánító Berlin ígéretet tett arra, hogy Ukrajnának ajándékoz 14 darab Leopard 2 harckocsit. Nem sokkal később, pontosabban tegnap a mosdatlan szájú, követelőző ukrajnai politikus a következő twitteres üzenet tette közzé:
Sziasztok srácok! Tudom, hogy ezzel újabb szarvihart aratok, de megint van egy kreatív ötletem. Németország (a ThyssenKrupp) gyártja a világ legjobb HDW 212A osztályú tengeralattjáróját. A Bundeswehrnek hat ilyen U-hajója van. Akkor miért nem küldenek egyet Ukrajnába? Ha küldenének, akkor kiűznénk az orosz hadiflottát a Fekete-tengerről.
Zoom
A HDW 212A osztályú német tengeralattjáró (fotó: thysenkrupp-marinesystems.com)
A Die Welt értesülése szerint a követelőző ukrajnai külügyminiszter-helyettes nagyon jól tudja: a német tengeralattjáró vízi úton csak a Boszporusz-szoroson átkelve juthat el a Fekete-tengerre, ezért azt tervezi, hogy azt szárazföldi úton kell eljuttatni oda. A Boszporuszon keresztüli átkeléshez ugyanis Ankara engedélye szükséges, s Ukrajna pedig tudja, hogy az oroszokkal való különleges kapcsolata miatt Recep Tayyip Erdogan török elnök úgyis elutasítaná a Kijevnek szánt német tengeralattjáró átkelésének engedélyezését.
Zoom
Andrij Melnyk tengeralattjárót követelő csiripelése
H. J. – Kuruc.info
Melnyik korábbi szánalmas alakításai: