Mint ismert, Franciaország-szerte erőszakos tüntetések és sztrájkok robbantak ki, miután Emmanuel Macron parlamenti szavazás nélkül keresztülvitte a francia nyugdíjreformot.
Zoom
Macron órája (fotó: Jean Catuffe / Getty Images)
Egy tévéinterjúban a francia államfő beszéd közben a kezét használta kifejezőeszközként, mielőtt mindkettőt az asztal alá rejtette. Amikor visszatette a kezét az asztalra, az óra már nem volt a kezén.
A francia vezető képviselői azt állították, hogy azért vette le az órát, mert az „csilingelt az asztalon”.
A francia ellenzéki politikusok azonnal támadásba lendültek, mindegyikük elítélte Macront azért, hogy a luxuskarórájával babrált, miközben a minimálbérből élő állampolgárokról beszélt.
Zoom
Forrás: LFI
A közösségi médiában aktív kommentelők azt állították, hogy az óra akár 80 ezer eurót (70 500 font) is érhet, de az Elysée-palota közölte a francia médiával, hogy ez nem igaz. A palota szerint Macron egy Bell and Ross BR V1–92 típusú órát viselt.
Az egyik órát a Bell and Ross honlapján 2600 dollárért árulják. A Google szerint Magyarországon akár kétmillió forintot is elkérhetnek egy ilyen karóráért.
A palota közleményben tudatta, hogy Emmanuel Macron több mint másfél éve rendszeresen viseli a Bell and Ross BR V1–92-t, írja az Index.