Az Amerikai Egyesült Államok legfelsőbb bírósága csütörtökön kimondta: állampolgáraiknak joguk van önvédelem és vadászat céljából fegyvert birtokolni. Az InfoRádiónak nyilatkozó Amerika-szakértő szerint az állásfoglalás nem változtat sokat az amerikaiak életén, mivel a lakosság többségének már van fegyvere.
A fegyverviselés 18. században gyökerező, az alkotmányban is szentesített jogát vizsgálta most felül az amerikai legfelsőbb bíróság. A telepesek a 17. században természetesnek találták, hogy fegyverrel védjék meg magukat, ezt akkoriban az alkotmány is rögzítette - mondta az InfoRádiónak Frank Tibor Amerika-szakértő. Az ELTE Amerikanisztikai Intézetének igazgatója hozzátette: az egyszerű beszerzésnek köszönhetően az amerikai otthonok jelentős részében már van fegyver.
Az emberek félnek, és főleg a nagyvárosokban berendezkedtek egyfajta önvédelmi helyzetre, ezért készséggel vásárolnak fegyvereket - fejtette ki a szakértő. Frank Tibor szerint az amerikai társadalomban eszkalálódik a félelem és a fegyver utáni vágy, mert az amerikaiak többsége úgy véli: fegyverrel szemben csak fegyverrel tudják megvédeni magukat.
(InfoRádió)
Tisztelt Kuruc.info, tisztelt gondolkodó olvasók!

A fegyver csak egy eszköz, egy szerszám. Olyan, mint a kalapács vagy a balta, azokkal is lehet egyébként ölni. Nem a fegyver a hibás azért, ha a tulajdonosa rosszra - rablásra, ártatlanok megölésére - használja. A másik, hogy ha nem lelövik, akkor vízbe fojtják, agyonverik, vagy leszúrják az áldozatokat. Mindegy, mert ha valaki meg akar ölni valakit, akkor megteszi, ha van fegyvere, akkor azzal egyszerűbb, de ha nincs, megtalálja a módot nélküle is, hogy véghezvigye a gyilkosságot. Én többek közt ezt a lefegyverzést tartom a magyar nép egyik legnagyobb megalázásának. A fegyver a biztonság jelképe, a szabadság garanciája. Lehetősége annak, hogy megvédd a családodat, szeretteidet, vagy önmagadat a gonosz szándékoktól, erőktől. Éppen milyen időszerű ez napjainkban, mikor virágzik a cigánybűnözés és az erőszak! Ki véd majd meg minket, ha még jobban eldurvul a helyzet? A "magyar" rendőrség?
Nem mondom, hogy adjunk minden lumpenprolinak, bűnözőnek fegyvert a kezébe, de aki tisztességes és törvénytisztelő, azt illesse meg ez a jog! Ha most nem, akkor majd a mi világunkban gondoskodni kell erről. (Feltéve, hogy ilyen körülmények között sikerül átvenni a hatalmat. Hiszen éppen ezért ilyen szigorú nálunk a fegyvertartási törvény: fél a hatalom!)
Azzal, hogy ma Magyarországon ilyen nehéz legálisan fegyverhez jutni (önvédelmi maroklőfegyver-viselési engedélyt nem kap halandó magyar), még egy kellemetlen dolgot eredményez: a bűnöző úgyis beszerzi a fegyvert feketén, és így még nagyobb előnye lesz a törvénytisztelő állampolgárral szemben, aki - éppen, mert törvénytisztelő - fegyvertelen!
Nézzük, nálunk mennyivel "jobb" a helyzet, mint azokban az országokban, ahol szabad fegyvert birtokolni, viselni: ebben a kis banánköztársaságban az alattvalóknak nem lehet fegyverük. A fegyvertörvény nem teszi lehetővé szinte senkinek, hogy önvédelemre pisztolyt hordhasson, otthon is legfeljebb vadászfegyverünk lehet, ha mindenben megfelelünk a nagyon szigorú feltételeknek. (Az engedély kiadása előtt 11 helyen néznek utána az igénylő személynek!) Ha bemész a rendőrségre, és igényelsz önvédelemre fegyverviselési engedélyt, el fogják utasítani. A szöveg: csak akkor indokolt éles lőfegyver viselése, ha be tudod bizonyítani, hogy életedet olyan veszély fenyegeti, amit csak éles fegyverrel háríthatsz el. Ez pedig elég relatív...
Persze a régi kommunista karhatalmistáknak, és ÁVO-soknak van fegyverük, 90%-ban engedély nélkül. Ezt elhihetitek, mert sok helyről hallani, és személyesen is sikerült róla megbizonyosodnom.
Márpedig a fegyver, ahogy Maderspach Viktor is mondta, "a szabad ember legfőbb jelképe. Akinek nincs fegyvere, az fogoly!" És ez így is van. Régen csak a rabszolgák nem hordhattak fegyvert, így van ez ma is. Napjainkban a rendőrség kiszúrja a szemünket az alanyi jogon járó gázpisztolyra szóló viselési engedéllyel. Ha a semminél több is, sokat nem ér...
Még valami: azokban az országokban, ahol szabadabb a fegyvertartási törvény, azaz lehet az állampolgároknak fegyverük, egyáltalán nem nőtt a bűnözés, nem "szokás" agyonlőni egymást, lásd "Szlovákia" vagy Ausztria. Számtalan statisztika támasztja ezt alá. Tehát amerikai iskolalövöldözések, és egyéb fegyveres agressziók mögött nem a fegyvertörvényt kell keresni bűnösként, hanem az amerikai politika, az állam és főképp a liberális, elhülyített társadalom fertőzöttségét!
Ezzel az írással nem titkolt célom az, hogy a fegyverekben társat, testőrt, a rend védelmezőjét lássuk, ne gyilkos eszközt. Célom, hogy a nemzeti oldal végre zászlajára tűzze ezt a kérdést is, és ha sikerül kivívnunk az embereknek, és nem rabszolgáknak való fegyvertörvényt, közelebb jussunk a szabadsághoz!
Antikommcsi
Egyebek a témában, jogaink és szűkös lehetőségeink ma Magyarországon: http://kezifegyverek.gportal.hu - én szerkesztem az oldalt.