Jelenleg a bécsi általános iskolások körében az iszlám vallásúak képviselik a legnépesebb csoportot, őket a nem vallásos diákok és a katolikusok csoportja követi - közölte az osztrák főváros oktatási igazgatósága kedden, az állami általános iskolák adataira hivatkozva.
Zoom
Fotó: exxpress.at
A bécsi általános iskolások 35 százaléka muszlim, 26 százaléka nem vallásos, 21 százaléka római katolikus, 13 százaléka ortodox keresztény, a többiek protestáns vagy más felekezethez tartoznak - derül ki az adatokból.
Zoom
Forrás: wien.orf.at
Az ágazat körülbelül 10 százalékát kitevő magániskolák adataival kiegészítve ugyanakkor csökkenne a muszlim diákok aránya - nyilatkozott Kenan Güngör szociológus kedden újságíróknak.
A 2016-2017-es tanévhez képest jócskán eltolódtak az arányok, bár a szakértők szerint akkor vallási hovatartozásuk szempontjából még eltérő rendszer alapján vették számba a diákokat. Akkor a városi oktatási hivatal adatai szerint az általános iskolások 31 százaléka katolikusnak, 28 százaléka muszlimnak, 17 százaléka vallás nélkülinek vallotta magát.
(MTI)