2019. február 23., szombat, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban15:47 Szintén családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt - a fiataloknak és a nyugdíjasoknak ís ígérnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Szövetségre lépne a Jobbik a Szabadság Párttal

A Jobbik elképzelhetőnek tartja, hogy az Európai Parlamentbe bejutva szövetségre lép az Osztrák Szabadság Párttal (FPÖ) - jelezte a magyar szervezet elnöke a NEWS osztrák hírmagazinnak nyilatkozva.
Az MTI szerint Vona Gábor a hetilap csütörtöki számában megjelenő, de előzetesen már szerdán ismertetett interjúban sajnálkozott amiatt, hogy az általa vezetett pártnak egyelőre nincsenek kapcsolatai az osztrák jobboldali tábor meghatározó erejével. Ezt annak tudta be, hogy a Jobbik parlamenten kívüli erőnek számít, ami azonban szavai szerint hamarosan meg fog változni, és akkor minden lehetséges. A lap megjegyzi (és nem Vona becsli, ahogy az MTI hazudja) a júniusi európai parlamenti választáson a közvélemény-kutatások szerint akár a szavazatok tíz százalékát is megszerezheti a Jobbik.
A magazinnak arra a kérdésére, hogy ismeri-e az FPÖ programját, Vona kifejtette, hogy tudomása szerint "egy olyan pártról van szó, amely hozzánk hasonlóan kész a haza védelmére". Ennek fényében elképzelhetőnek mondta, hogy keresni fogják a kapcsolatot az FPÖ vezetésével az Európai Parlamentben, méghozzá egy olyan szövetség létrehozása céljából, amely bürokraták helyett erős nemzetállamok "projektjévé" alakítja át az Európai Uniót.
A NEWS ultranacionalista pártként állította be a Jobbikot, elnökéről pedig az írta, hogy egyértelműen rasszista és antiszemita kijelentésekkel véteti észre magát. A hetilap megjegyezte azt is, hogy a Vona által alapított "félkatonai" Magyar Gárda az első fokon született tiltó döntés ellenére múlt vasárnap 650 új tagot avatott, akik "végszükség esetén készek vérüket ontani a hazáért".
(MTI korrigálva)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready