Miután több órán át informatikai támadásnak volt kitéve a Wikileaks szervere, ma már elérhető a leleplező dokumentumokat közzétevő oldal.
A Wikileakset IDE KATTINTVA érheti el.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: A Wikileaks oknyomozó portál vasárnap közölte, hogy informatikai támadás célpontja, de hozzátette, ez nem gátolja meg abban, hogy kényes tartalmú amerikai dokumentumokat tegyenek közzé több újságban. A weboldal a Twitter révén tudatta, hogy nagyszabású támadásnak van kitéve.
Ugyanezen a csatornán egy másik üzenet azt jelezte, hogy az El País, a Le Monde, a Der Spiegel, a The Guardian és a The New York Times című lapok még vasárnap este számos amerikai nagykövetségi táviratot tesznek közzé. A Wikileaks vasárnapra több tízezer titkos amerikai dokumentum nyilvánosságra hozatalát harangozta be, amelyek Julian Assange, az internetes oldal vezetője szerint "minden nagy témát" érintenek.
Ammánban állomásozó újságíróknak nyilatkozott erről egy videokonferencián, amelynek során azt nem kívánta felfedni, hogy hol tartózkodik.
Izraelben Benjámin Netanjahu miniszterelnök azt mondta, hogy a maga részéről nem tart a küszöbönálló leleplezésektől. Franco Frattini olasz külügyminiszter viszont aggódik a készülő közzétételtől, s az szerinte a diplomácia szeptember 11-e lesz.
(MTI)