A WikiLeaks portál elleni hackertámadás miatt csak igen lassan, általában nagy nyugati újságok közvetítésével jutnak napvilágra a legérdekesebb információk a világ egyes politikusairól, így például a velejéig romlott, a cionistákkal elejétől fogva együttműködő Huszni Mubárak egyiptomi elnökről, aki a Kairóban akkreditált amerikai nagykövetnek többek között azt mondta, hogy Iraknak nem demokráciára, hanem egy tisztességesebb diktátorra van szüksége.


A WikiLeaks által a hackertámadás miatt csak nehézkesen közzétett legutóbbi dokumentumokból azt is megtudjuk, hogy miképpen vélekedik Huszni Mubárak egyiptomi elnök a NATO-csapatok által hadüzenet nélkül lerohant, majd romba döntött, kifosztott és megszállt Irak további belpolitikai jövőjéről. Az Amerikai Egyesült Államok nagykövete 2009 februárjában a cionistabarát Hillary Clinton külügyminiszternek Washingtonba hazaküldött informáló följegyzésében amerikai politikusok és Huszni Mubárak közötti beszélgetésekből közöl érdekes információkat.

Mubárak és amerikai csevejtársai – a nagykövet följegyzése szerint – szóba hozták az amerikai hadsereg Irakból történő kivonásának lehetséges időpontját és annak előfeltételeit is. Mubárak az elképzelés hallatán szinte kikelt magából, mondván: „Eszükbe ne jusson csak úgy kivonulni onnan! Ha kivonulnak, saját maguk idézik elő azt, hogy Irán lesz az úr Irakban.” De ha mégis kivonulnának a fránya jenkik, Mubáraknak erre a szerencsétlen helyzetre is megvolt a kész forgatókönyve: „Előbb erősítsék meg a helyi fegyveres erőket, majd kicsit lazítsanak a gyeplőn, s meglátják, nemsokára kirobban egy katonai puccs. Hadd lépjen színre Irakban egy diktátor, de a tisztességesebb fajtából. Önök meg szépen felejtsék el azt, hogy Irakban megteremtik a demokráciát!” – mondta jó tanácsként az amerikaiaknak Mubárak, majd az elképedt jenkiknek magyarázatként hozzátette: „A diktátorra azért van szükség, mert az irakiak jellemükből adódóan túlságosan kegyetlenek.”

Mubárak elnök az amerikai diplomatákkal és politikusokkal megejtett beszélgetései során kiállította a bizonyítványt a „testvéri” arab országokról és az Iráni Iszlám Köztársaságról is. A szíriai és a katari politikusokat például azzal vádolja, hogy azok hazudozók és hízelkednek Iránnak. Az USA volt nagykövete azt is leírta, hogy Mubárak mélységesen megveti az Iráni Iszlám Köztársaságot, s annak vezetőit szintén hazudozóknak nevezi. Az egyiptomi elnök szerint Teherán Egyiptom és az egész térség stabilitásának megrendítését szeretné elérni.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info