2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Izrael ezúttal a nigériai négereket állítja politikai és stratégiai érdekeinek szolgálatába

Az Iránt sújtó újabb amerikai és európai gazdasági szankciókra válaszul Teherán a kőolajexport leállítását és a Hormuzi-szoros lezárását tervezi. Izrael és Amerika eközben igyekszik rávenni a nagy kőolaj-kitermelő országokat a napi kivitel növelésére. Az afrikai Nigéria hajlandó napi egymillió hordóra növelni a kitermelést a perzsa olaj kiesésének részleges pótlására – írja Dáni Ájálon izraeli külügyminiszter-helyettesre hivatkozva a Válláh!Hádásot hírportál.

Dáni Ájálon
Globális gazdasági világválság van, egymás után dőlnek be az Európai Unió tagállamainak nemzetgazdaságai, nem is olyan régen a NATO „kénytelen volt” fegyveresen „fölszabadítani” a kőolajban gazdag Líbiát (amiképpen korábban tette ezt a nyugati demokráciára áhítozó Irakkal is), de a lényeg mégis az, hogy mindenáron megbüntessék a békeszerető Izraelt fenyegető latorállamot, az Iráni Iszlám Köztársaságot. Izrael ezúttal a perzsák készülő atomfegyverétől retteg, amint korábban Szaddám Huszejn sosem létezett, ám casus bellit szolgáltató vegyi fegyvereitől, s uszította Bagdadra a meglehetősen alacsony IQ-val rendelkező George W. Bush amerikai elnököt és a cionista Tony Blair brit miniszterelnököt.
A második elnöki ciklusára készülő Barack Obama most rávette az Európai Uniót is az Irán elleni újabb, az eddigieknél is keményebb gazdasági szankciók, így például a perzsa kőolaj behozatalára vonatkozó embargó elrendelésére. A kezes bárány gojok gazdasági szankcióival egy időben az izraeli politikai és katonai vezetés nyíltan Teherán megtámadásával fenyegetőzik. A perzsák ebben a kényszerhelyzetben ellenlépésként beígérték, hogy leállítják, vagy jelentősen csökkentik a kőolajtermelésüket, lezárják a Hormuzi-szorost a Perzsa-öböl országaiból kőolajat szállító tankhajók előtt, s közben nagyszabású katonai hadgyakorlatba kezdtek a betolakodók támadásának visszaverésére.
A gazdasági világválság, a háború kirobbanásának veszélye közben látszólag senkit nem érdekel, mint ahogyan az sem, hogy a „veszélyeztetett” Izrael már évtizedek óta atomarzenállal rendelkezik, aminek tudatában az ENSZ számtalan határozatát semmibe véve katonailag megszállva tart szíriai és palesztin területeket, erőszakos eszközökkel megváltoztatja a megszállt területek etnikai és vallási összetételét.

Matin Uhomoibhi a nigériai külügyminisztérium főigazgatója és Dáni Ájálon
Dáni Ájálon izraeli külügyminiszter-helyettes, a szélsőségesen fajvédő Jiszráél Béjténu (Izrael a mi otthonunk) nevű kormánykoalíciós párt politikusa szombaton Beér-Sevá városban, egy kulturális rendezvényen elmondta: nemrégiben Genfben megbeszélést folytatott vezető nigériai politikusokkal, akik megígérték neki, hogy az afrikai ország napi egymillió hordóra emeli a kőolaj-kitermelését. A hírt közlő Válláh!Hádásot izraeli hírportál szerint Irán jelenleg naponta kétmillió hordó kőolajat exportál.
Izrael az Amerikai Egyesült Államokkal karöltve Nigéria meggyőzésén kívül közben azon is ügyködik, hogy további jelentős kőolajtermelő országokat vegyen rá a napi kitermelés növelésére, s ezáltal teljesen, vagy legalábbis nagy mértékben hatástalanítsák a perzsák által beígért kiviteli embergót. Washington és Nyugat-Jeruzsálem technikai segítséget is nyújt a Perzsa-öböl menti, Iránnal hagyományosan hadilábon álló, Amerika-barát arab országoknak a kőolaj-kitermelésük fokozásához, illetve újabb kutak üzembe helyezéséhez.

Nigériai földgáz- és kőolaj-kitermelés a tengeren
Dáni Ájálon izraeli külügyminiszter-helyettes szerint Iránt könnyűszerrel térdre lehet kényszeríteni a jelenlegi teheráni politikai rendszer nemzetközi elszigetelésével, további gazdasági szankciók bevezetésével és azzal, hogy más országok, mint például Nigéria, jelentősen megnövelik a kőolaj-kitermelésüket. Egyébként néhány nappal ezelőtt vezető perzsa politikusok azt mondták: Iránt nem nagyon aggasztja amerikai és az európai olajembargó, mert a megmaradó kőolaj mennyiséget eladják, többek között Kínának és Dél-Afrikának.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready