A magyar szurkolói csapat közleménye:
2014. szeptember 7-én, a Magyarország – Észak-Írország Eb-selejtező mérkőzés – Groupama Aréna, 18:00 – előtt a magyar és északír szurkolók csapatai is találkoznak egymással egy nagypályás labdarúgó-mérkőzés keretében.
A szurkolói mérkőzés konkrét időpontja és helyszíne: 2014. szeptember 7., 14:30, NÉPLIGET - ÉPÍTŐK STADION (Budapest, Vajda Péter utca 48.)

A találkozó az északír szurkolók kezdeményezésére valósul meg, melynek célja a két nemzet szurkolói közti jó kapcsolat kialakítása, közös készülődés az Eb-selejtező mérkőzésre, illetve egy, az Eb-selejtező csoportban lévő több, nemzeti válogatott szurkolói csapatai bevonásával minitorna szervezése.
A szurkolói minitorna Észak-Írország, Finnország, Magyarország és Románia szurkolói csapataival kerül lebonyolításra, a mérkőzésekre a hivatalos válogatottak találkozói előtt kerül sor. A magyar szurkolói csapat Románia kivételével mindenkivel megmérkőzik, ennek oka, hogy a két nemzet szurkolói közti feszültség és a kiemelt biztonsági intézkedések nem teszik lehetővé. A két mérkőzés eredménye a hazai csapatok javára 3-0-ás gólaránnyal íródik jóvá.
A minitorna végén a legtöbb pontot gyűjtött nemzeti szurkolói csapat trófeadíjazásban részesül.
A magyar szurkolói csapat szolidaritást vállal a szervezett szurkolói csoportokkal, tekintettel arra, hogy bár teljes mértékben egyetért az MLSZ és az egyesületek azon törekvéseivel, hogy a stadionok biztonságosabbak, jobbak legyenek, Rijekában a ferencvárosi szurkolókat ért atrocitás, és a Ferencvárosi TC által tanúsított közömbösség miatt úgy érezzük, hogy az egyesületek nem veszik komolyan a magyar szurkolók biztonságát, nem állnak ki a magyar szurkolók mellett, s nem védik meg őket a valós veszélyektől, amikor igazán szükség volna rá.
A mérkőzés erre a tényre kívánja felhívni a figyelmet azzal a céllal, hogy a jövőbeni nemzetközi mérkőzések során az egyesületek vállaljanak nagyobb felelősséget szurkolóik iránt.
Az északír szurkolók csapata egyetért a magyar csapat céljaival, s szolidaritást vállal a magyar szurkolókkal!
A magyar csapat tagjai a szolidaritás jegyében a 18:00 órakor kezdődő Eb-selejtezőt nem fogják megtekinteni az FTC új stadionjában!
Kelt: Budapest, 2014. augusztus 3.
Somogyi József Ádám,
a magyar szurkolói csapat szervezője
Kapcsolódó: