Sokáig elér Csányiék keze: a magyar szurkolóktól elvették a magyar zászlókat és sálakat Helsinkiben, állítólag azért, mert a "Magyar" Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) sikerült kibuliznia az UEFA-nál, hogy a semleges szektorba ne ülhessenek be szabadon a magyarok - írja az Alfahír.
Zoom
Korai volt az öröm
A magyar labdarúgó válogatott szombati, Finnország elleni Eb-selejtező meccsére a magyar szurkolók nem a vendégszektorba vettek jegyet, hanem a semlegesbe. Ennek oka az volt, hogy az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeznek arcképpel ellátott szurkolói kártyával.
Mivel ezek ellen a túlzott, megalázó biztonsági intézkedések ellen általános tiltakozás mutatkozik, így a magyar szurkolók nem vettek vendégjegyet az MLSZ-től, hanem kint Helsinkiben, a helyi magyarok, illetve a finn szövetség segítségével a semleges szektort célozták meg, így kikerülve az MLSZ "kártyajátékát".
Zoom
Csányi szerint zsák mélyén a helyük a nemzeti színeknek
Az Ultras Liberi szurkolói oldalon található képek és rövid beszámolók szerint a jegyeket sikeresen megkapták a kiutazott magyar szurkolók, ugyanakkor az eddigi információk szerint az MLSZ az UEFA-hoz fordult segítségért, aminek az lett a vége, hogy a magyaroknak megtiltották, hogy a semleges szektorba magyar zászlókat, sálakat vigyenek magukkal.
A portál a kérdéseit elküldte az MLSZ-nek, amint válaszolnak, közzétesszük az ő álláspontjukat is.
(Alfahír.hu nyomán)
Kapcsolódó: