A Budapest Honvéd szurkolói néhány évvel ezelőtt állítólag rasszista bekiabálásokkal zavarták meg az FK Vojvodina (magyarul: Vajdaság, valójában a tartományi székhely, Újvidék szerb csapatáról van szó – a szerk.) elleni labdarúgó-mérkőzést, amiért az UEFA büntetésként elrendelte, hogy az izraeli Há-Po’él Beér-Sevá’ elleni Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzését Budapesten zárt kapuk mögött kell lejátszani. Az egyik izraeli sporthírportál értesülése szerint azonban a kapuk csak a magyarok előtt lesznek zárva, mert a vendégcsapat száz személy számára belepési engedélyt kapott az UEFA-tól.
Az UEFA fura döntése után feltesszük a kérdést: vajon a magyar Vasas szurkolói legutóbb hány belépőt, pontosabban belépési engedélyt kaptak az egyértelműen kettős mércét alkalmazó UEFA-tól a Bejtár Jeruzsálem elleni legutóbbi mérkőzésre, amelyet Izraelben a vendéglátóknak szintén zárt kapuk mögött kellett lejátszani? Pedig a Vasas szurkolói nem szoktak a lelátókon skandálni egy másik nép kiirtására buzdító jelszavakat, vagy óriástranszparensen hirdetni az „Arabok nélküli Bejtár” iránti kívánalmukat, amint teszik ezt gyakran a jeruzsálemi Teddy Stadionban és másutt.
Zoom
A Beér-Sevá lelkes szurkolói
Amint az már tudott, az UEFA döntése értelmében a Budapest Honvéd 2017. július 18-án zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani az izraeli Há-Po’él Beér-Sevá’ elleni Bajnokok Ligája második selejtezőjének visszavágó mérkőzését. Azt hinné az ember, hogy ha egy mérkőzésről eldöntik, hogy azt zárt kapuk mögött kell lejátszani, akkor a lelátókon értelemszerűen egyetlen magyar, norvég vagy eszkimó szurkoló sem foglalhat helyet. Csakhogy azt már nem először tapasztaljuk, hogy kivételek, pontosabban kivételezettek mindig vannak, főleg ha zsidókról van szó. Miért ne jöhetnének be a budapesti Bozsik Stadionba az a Há-Po’él Beér-Sevá’ szurkolói, ha az a mérkőzés zártkapus (?), gondolták a botrányos eseményekkel, személyekkel büszkélkedhető UEFA berkeiben.
Zoom
A Há-Poél Beér Sevá klubszíne is piros-fehér
Be is jöhetnek, mégpedig az UEFA engedélyével. „Annak ellenére, hogy a Budapest Honvéd elleni visszavágó mérkőzést a magyar csapat szurkolóinak néhány esztendővel ezelőtti rasszista bekiabálásai miatt zárt kapuk mögött kell lejátszani, az UEFA lehetővé teszi az izraeli bajnokcsapatnak száz személy beléptetését” - tudtuk meg a one.co.il izraeli sporthírportál mai híréből.
H. J. – Kuruc.info