Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Hongkong: hetek óta nem vonultak ilyen hatalmas tömegek a kínai stílusú elnyomás ellen21:07 És mi van Mózessel?20:44 Felgyújtották Patkó Bandi több száz éves, legendás fáját20:23 Két ember rekedt a legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben - a mentőakció akár hetekig is tarthat20:07 Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot19:38 Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten19:26 Tűz ütött ki egy újpesti gyorsétteremben18:48 Szeretetből irtotta ki családját egy orosz tinédzser18:36 Edge késélező - borotvaéles pengék szemvillanás alatt, most csak 4990 Ft (x)18:19 Megbokrosodott lovak miatt hatan megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen 18:06 Mi, a barmok17:43 A jövő héten is sok lesz a napsütés17:26 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)17:17 Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között16:58 Leszboszra akart eljutni 330 illegális
24 óra legolvasottabbjai

Sport, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

"Magyarország Izrael legjobb barátja" - a Maccabi-delegáció átvette a zsidó olimpia zászlaját

Reklám

A "magyar" Maccabi szervezet delegációja átvette a Maccabi Európa Játékok zászlaját a Maccabi Világszövetség éves kongresszusán Izraelben.
Az izraeli Kfar Maccabiban, a helyi olimpiai faluban vették át a szövetség "magyar" vezetői a zászlót a szervezet európai vezetőitől, miután nyáron Budapesten rendezik meg a Maccabi Európa Játékokat.
Zoom
Sterck Laura, a zsidó olimpia "arca", Deutsch Tamás, az Európai Maccabi Játékok Védnöki Testületének vezetője, Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, a magyar szervező bizottság társelnöke és Heisler András, a Mazsihisz régi-új elnöke (illusztráció)
Magyarország Izrael legjobb barátja Európában
A kongresszus plénumán Benkó Levente, Magyarország tel-avivi nagykövete emlékeztetett a két ország "kiváló politikai és diplomáciai kapcsolatára".
"Büszkén kijelenthetjük, hogy valószínűleg Magyarország Izrael legjobb barátja Európában"
- hangsúlyozta a nagykövet.
Hozzátette: a politikai kapcsolatokon túl a népek, az egyes emberek kapcsolata is különösen fontos, a szíveket és az elmét egymás felé megnyitó kulturális és sportkötelékek, és ezeken a területeken is jelentős előrelépés történt, Magyarország idén először magyar kulturális évadot rendez Izraelben több tucat programmal, táncos, opera és kulináris eseményekkel, művészeti és utcafesztivállal.
A magas szintű kapcsolatok jegyében rendezik nyáron Budapesten a negyven ország több mint kétezer ötszáz versenyzőjét mozgósító Maccabi Európa Játékokat, amelyen huszonegy sportágban mérik össze erejüket. Benkő Levente történelminek nevezte ezt a sporteseményt, amelyet kilencven év után először rendeznek meg Közép-Európában.
Zsidó reneszánsz Magyarországon
A kortárs magyar zsidó reneszánsszal kapcsolatban kiemelte a zsidók biztonságát Magyarországon, és hogy a kormány vendégszerető módon támogatásáról biztosította a rendezőket, és Budapestre invitálta a megjelenteket.
Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, a magyar szervező bizottság társelnöke Izraelből gratulált Heisler Andrásnak ahhoz, hogy újraválasztották a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének, majd megismételte a meghívást Budapestre, a Maccabi Európa Játékokra.
Zoom
"Olimpia" faji alapon Budapesten - nekik szabad
Szőke Fanni a szervező bizottság vezetője beszámolt a kongresszusnak az eddig megtett előkészületekről, és ismertette a budapesti helyszín sajátosságait. Ezt követően adták át a játékok zászlaját, és Amír Peled, a Maccabi Világszövetség elnöke megköszönte Magyarországnak a támogatást, a szervezőknek pedig munkájukat.
A Maccabi Világszövetség a legnagyobb és a legrégebben működő zsidó sportszervezet a világon, amely öt kontinensen ível át. Négyévente, Izraelben rendezik meg a Maccabi Világjátékokat. Az Európai Maccabi Szövetség (EMC) a helyi Maccabi tagszervezetek ernyőszervezete. A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékokat követően. Az EMC 2015-ös kongresszusán dőlt el, hogy 2019-ben a magyar főváros lehet a házigazda.
Az 1906-ban alakult Maccabi VAC Hungary Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete.
(MTI nyomán)
Frissítés: "Ne izgulj, nem kérdezik, hogy zsidó vagy-e" - feltéve, ha robotolni mész
Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy, a Mazsihisz honlapján található PR-cikkre, melyben a zsidó olimpiára keresnek önkénteseket. Természetesen ingyen. (Valójában egyenpólót és kóser étkezést biztosítanak.)
Érdekesség, hogy az ingyen dolgozó önkéntesek esetében nem számít a zsidó származás. Viszont a sportolókat természetesen faji alapon válogatják.
Aki azt fontolgatja, hogy szeretne önkéntes lenni, de nem zsidó, azt megnyugtatom: nem kérdeznek rá arra, hogy az ember zsidó-e. A sportolók esetében ez elvárás, de önkéntes bárki lehet, aki megfelel.
Zoom
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready