2019. október 17., csütörtök, Hedvig napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban14:37 Jákob Péter készen áll a Jobbik átvételére14:27 Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a népligeti gyilkos14:13 Török-kurd összecsapás volt Hollandiában is13:45 Karácsony díszpolgárrá választatná Tarlóst - és persze Demszkyt is13:35 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről13:12 Kigyulladt a Kolozsvár–Budapest–Bécs-vonat mozdonya12:46 Hát persze hogy senki sem mert "lázongani" Orbánnak Balatonalmádiban12:01 "Ne legyél kemény fickó! Ne legyél bolond!", írta Trump Erdogannak - a török elnök kukába dobta a levelet11:27 Tarlós bőrdzsekiben fejezte be10:51 Egymást hülyézte Trump és Pelosi Szíria és a napról napra fokozódó oroszveszély miatt
24 óra legolvasottabbjai

Sport :: :: Hozzászólások

Hagyjuk a számolgatást…

Reklám

Ezúttal formabontó módon hadd idézzem magamat, pár héttel ezelőtt a magyar-szlovák mérkőzés előtt így zártam soraimat:
Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk büszkék Puskás Ferencékre. Vagy ne gondolkodhatnánk el például „Öcsi bácsi” azon kijelentésén, mely így hangzik: „A futballban a „ha” nem játszik.” Hétfőn sem fog játszani, nincs kifogás, ki a pályára, harc 90 percen át.
Túl vagyunk már azon, hogy értékeljük a szóban forgó mérkőzést, alighanem ezerszer átrágtuk, azóta talán abban is konszenzus született, a játékosok valóban küzdöttek, ez ennyire volt elég. Mert a „ha” valóban nem játszott ezen a meccsen sem.
S azt is pontosan tudjuk, az elmúlt évtizedekben mi szokott következni, miután a nemzeti tizenegy elveszít egy sorsdöntőnek titulált mérkőzést. Nos, a számolgatás. Mint „nemzeti sport”. Hátra van még három mérkőzés az Európa-bajnoki selejtezőkből, csakúgy, mint a csoport többi tagjának: Horvátországnak, Szlovákiának, Walesnek és Azerbajdzsánnak. A horvátok 10 ponttal a csoport élén állnak, míg mi és a szlovákok 9-9 pontot gyűjtöttünk, de az egymás elleni eredmények végett (1-2 és 0-2) pontazonosság esetén a szlovákok kerülnének előrébb.
Zoom
A magyar-szlovák legszebb jelenete… (forrás: Csakfoci)
Belekezdhetnénk abba, hol és hány pontot kellene veszíteniük még a szlovákoknak, vagy esetleg a horvátoknak, nekünk pedig hol volna szükségünk bravúrosan megcsípnünk 1 pontot, hogy mégis kedvezően alakuljon a végelszámolás, hogy aztán odaérjünk az első két hely valamelyikére, mellyel megválthatnánk jegyünket a jövő nyári Európa-bajnokságra. De, hogy őszinte legyek, már rohadtul unom ezt az állandó jellegű számolgatást, úgyhogy meghagyom ezt másoknak.
A képlet egyszerű, mint a faék. Ha megnyerjük a hátralévő három mérkőzést, akkor egész biztosan ott leszünk az Eb-n.
Úgyhogy meg is kezdhetjük a három pontok begyűjtését csütörtökön, illetve vasárnap. Előbb Horvátországban vendégszerepelünk, majd pedig itthon fogadjunk Azerbajdzsánt – zárt kapus mérkőzésen. Az is megér egy külön „misét”, hogy ha mi azért kaptunk zárt kapus büntetést, mert a szlovákok elleni meccsen „csúnya” dolgokat kiabáltak szurkolóink, s ugyanezért először a szlovákokat is szintúgy ezzel sújtották, hogy a fészkes fenébe és mire hivatkozva tudták elérni, hogy az övékét visszavonják?
Ne aggódjatok, nem bomlott meg az elmém, „nem mentek el otthonról”, pontosan tudom, a jelenlegi realitás milyen eséllyel kecsegtet minket Horvátországban nemhogy a győzelemre, akár még a pontszerzésre is. De minek írjam le, illetve miért mondjam el sorra ugyanazokat a frázisokat, melyeket helyettem megtesznek sokan mások? Akár majd még itt a cikk alatt is.
Akárhogyan is lesz, mi, szurkolók azt ebben az esetben sem kérhetjük a játékosainktól, hogy, mintegy természetfeletti csodát produkálva, képességeiket meghaladó módon játszanak, de azt igenis, hogy szívvel, lélekkel, mindent beleadva, küzdjenek a végsőkig, mert címerest mezt viselni felelősség.
Zoom
Így állunk… (forrás: M4 Sport)
Aki nem így gondolja, és nem ennek szellemében lép pályára, annak semmi keresnivalója nincs a nemzeti válogatottban.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready