Az elmúlt nyolc év után indulatok vannak az emberben, így érthető, hogy néha kiejt olyan szavakat, amelyek nem szerepelnek egy választási programban – jelentette ki Vona Gábor a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában annak kapcsán, hogy az említett dokumentumban nem szerepelnek olyan szavak – mint zsidó, cigány, buzi -, melyeket egyébként képviselőik gyakran használnak. (Érti a kedves olvasó, ilyen kérdéseket tesznek fel a köztévé reggeli műsorában - a szerk.)
A Jobbik elnöke azt mondta: a meleg szót megtartaná magának. Mert ha azt mondja, hogy meleg napra ébredt, az alatt nem azt érti, hogy Terry Black bemosolygott az ablakán.
Beszélt arról is: azért akarják megszüntetni a képviselők mentelmi jogát, mert szerinte az mára egy jogi kiskapuvá vált, honatyák erre hivatkozva menekülhetnek meg köztörvényes bűncselekményektől. Arra a felvetésre, mennyire hiteles ez, hiszen Morvai Krisztina EP-képviselőjük Budaházy Györgyöt épp a mentelmi joggal kívánja megóvni az ellene folyó bírósági eljárás jogkövetkezményeitől, azt mondta: ez az ügy nem tartozik ide. Ha ezt vetik fel, akkor arról kell beszélni, hogy vannak politikai foglyok Magyarországon.
A politikus ismét leszögezte: választási győzelemre készülnek. Kizárta azt, hogy koalícióra lépnek a Fidesszel. Emellett kijelentette: aki az MSZP-vel való koalícióról kérdezi, az egy párbajt kockáztat.
(Híradó)