A Komárom-Esztergom megyei Táton tartott választási fórumot Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke mintegy 200 fős hallgatóság előtt ismertette pártja programját.
A választási reményekkel és eredményekkel kapcsolatban Kövér azt mondta, bíznak a kétharmados többség elérésében.
Egy szimpatizáns kérdésére – mely arra vonatkozott, miért nem beszélt Orbán Viktor március 15-én a Jobbikról, amely veszélybe sodorhatja a Fidesz kétharmadát – Kövér László kifejtette: Orbán ugyan nem említette név szerint, de beszélt a Jobbikról, amikor azt mondta, hogy mindenkinek két szavazata van, és mindkettőt kéretik a Fideszre adni. Ez azt jelenti, magyarázta Kövér, hogy a Jobbikra leadott szavazat is gyengíti azt az erőt, amely ma egyedül képes arra, hogy kivezesse az országot súlyos állapotából.
Kövér azt is leszögezte: szó sem lehet arról, hogy együtt kormányozzanak a Jobbikkal – „kell a fészkes fenének a Jobbik” –, de mással sem kívánnak koalícióra lépni. „Ha a tisztelt választók nem hatalmaznak fel minket arra, hogy koalíciós kényszer nélkül vezessük az országot, akkor, miután nincs alkalmas koalíciós partner, akivel lenne esély egy normális és tisztességes kormányzásra, vissza fogjuk adni az embereknek a döntés lehetőségét, hogy még egyszer gondolják meg, és bízzák meg azt, akit meg akarnak bízni.”
A politikus hozzátette, az is nagy baj lenne, ha a kétharmados többséghez kellene a Jobbik támogatása - adja hírül az ATV.