Mesterházy úgy látja: mostanra egyértelművé vált, hogy három politikai erőnek van esélye bejutni a parlamentbe, az MSZP-nek, a Fidesznek és a Jobbiknak. Utóbbi kettőt azonban - mint az MTI-nek adott interjúban hangsúlyozta - nem tartja demokratikus pártnak a szemkilövető párt kormányfőjelöltje.
A március 15-i ünnepi nagygyűlésen azért kérte a "demokrácia iránt elkötelezett szavazókat arra", hogy szavazzanak az MSZP-re, mert "a demokrata választók összefogásával tudja a párt megvédeni a szólás szabadsága, a jogállamiság, az emberi méltóság, és a békés egymás mellett élés értékeit". "Mindazok számára, akiknek fontosak ezek az értékek, csak az MSZP maradt meg utolsó védőbástyaként" - fogalmazott.
Határozott nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a második forduló előtt az MSZP visszalépne-e egyes körzetekben a Fidesz javára annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a jobbikos jelöltek győzelme. Azt a felvetést is elutasította, hogy a visszalépésre sor kerüljön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a közvélemény-kutatók a legerősebb Jobbik-támogatást mérték.
Mesterházy Attila a szocialista kampány legfontosabb mondatának, egyben a saját mottójának a "Demokraták a fedélzetre, szavazzatok az MSZP-re!" üzenetet nevezte. (Nem viccelünk, tényleg ezt mondta - a szerk.)
(MTI nyomán)