Volner János írja közösségi oldalán:
Orbán vejének cége, az Elios volt az, amelyik rengeteg megbízást kapott magyarországi települések világításának korszerűsítésére.
A pályázatok többségét azonban eleve úgy írták ki, hogy rajtuk kívül vagy senki másnak, vagy legfeljebb egy-két cégnek lett volna esélye indulni a munkáért. Azokért, amelyeken Tiborczék nagyon komoly pénzt kerestek, hiszen brutális áron számláztak le lámpákat.
Zoom
Budapesten az Árpád fejedelem útján a Margit híd és a Zsigmond tér közötti szakaszon a modern lámpáknak a darabja például 139 085 forintba került. De ugyanilyen márkájú, típusú és technikailag szinte teljesen azonos lámpákat szereltek fel Keszthelyen is a helyi bevásárlóközpontok közelében. Ott ezeknek a lámpáknak darabja sokkal többe, 217 805 forintba került a városnak.
Menet közben kiderült az is, hogy az Elios egykori tulajdonosának cége, a Sistrade úgy vett részt egyes pályázatok előkészítésében az önkormányzatok részéről, hogy mindeközben az Eliosban is tulajdonos volt. Az összejátszás során 40 millió eurós támogatást zsebeltek be, ezért az unió csalás elleni hivatala most visszakérné a pénzt, ezzel egy időben pedig azt javasolja a magyar ügyészségnek, hogy tegyen jogi lépéseket az ügyben.
Mi azonban tudjuk, hogy semmi sem lesz az egészből. A maffiaszervezetek egyik tulajdonsága ugyanis, hogy tagjaik a végsőkig kiállnak egymás mellett, így természetesen Polt Pétertől sem várhatunk semmit. Egy megoldás maradt: április 8-án el kell söpörnünk minden idők legkorruptabb, leggyalázatosabb módszerekkel élő kormányát.