A Metró Galériában újabb kiállítást nyílt: ezúttal az Anne Franknak tulajdonított naplóhamisítvány részleteit ismerhetjük meg a tablókon keresztül, melyeket utazás közben, a 2-es metró szerelvényeiben lesz kénytelen bámulni a "bűnös nép" július 31-ig.
Zoom
Nem kell aggódnia annak, aki a monoton utazás közben esetleg megfeledkezne bűnös mivoltáról
Az elmúlt év végén végre magyarul is megjelent Sid Jacobson és Ernie Colón Anne Frank-képregénye. A könyv nem csupán a kétes keletkezésű naplót illusztrálja, hanem külön fejezetekben foglakozik a Frank család történetével, előéletével, a zsidóüldözésekhez és a "holokauszthoz" vezető történelmi eseményekkel. A feldolgozás módja különösen jól érthetővé és érzelmileg is átélhetővé teszi az ismert történetet - fogalmaz az ittlakunk.hu
Zoom
Sófár helyett szaxofont fújt Dés László a metrókiállítás megnyitóján
"A könyv megjelenésének hírére kezdeményeztünk egy Metró Galéria kiállítás létrehozását, amely alkalmas arra, hogy Anne Frank történetével naponta százezrek ismerkedjenek meg, szerezzenek benyomásokat a történelemnek erről a tragikus eseményéről és a kivételes tehetséget eláruló lány művéről. Elképzelésünk megvalósításában segített a Hans Spielmann: Maus képregényének hasonló nagy sikerű bemutatása.
A kiállításon a napló és Anne Frank más írásainak részletei, valamint a történelmi események rövid leírásai szerepelnek. A teljes történetet 22 tablón dolgoztuk fel, olyan módon, hogy aki csak egy-két tablóval találkozik utazásai során, az is tisztában legyen Anne Frank és családja sorsával" - írja a kiállításról a Breuerpress.
Sajnos arról egyik hírforrás sem tesz említést, hogy a várva várt alkotások Anne Frank saját naplója, vagy az édesapja által írt - és a holovallás egyik testamentumaként szolgáló - hamisítvány alapján készültek-e.
(Kuruc.info; képek: MTI)
Kapcsolódó: