Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:07 Meghalt 56 beteg, 844-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - az aktív fertőzöttek száma 105 302-re csökkent08:53 Újabb észak-koreai diplomatának lett elege a sztálinista jólétből08:24 Tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező kínaiszemét-szállító vonatok száma08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

Balog páter egyetlen napot sem bírna ki holokausztozás nélkül: most éppen Dachauban avatott emléktáblát

Reklám

A "magyar" kormány emléktábláját avatta fel az emberi erőforrások minisztere a bajorországi Dachauban, az egykori német munkatábor területén kialakított emlékhelyen.
A zsidóimádó miniszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy idén emlékeznek meg a tábor "felszabadításának" 70. évfordulójáról. A "magyar" kormány - mint utalt rá - azért választotta június 18-át az emléktábla leleplezésére, mert "éppen 71 évvel ezelőtt érkezett meg Magyarországról Dachauba a zsidókból, cigányokból, politikai üldözöttekből álló első fogolyszállítmány". "A tábla minden Magyarországról elhurcolt áldozatnak emléket állít" - hangsúlyozta a miniszter.
Az emlékünnepségen jelen volt Ludwig Spaenle, a bajor kormány oktatásért, kultúráért felelős államminisztere, Charlotte Knobloch, a müncheni és felső-bajorországi zsidó hitközség elnöke, több "túlélő", valamint Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke. Ennek kapcsán a miniszter megemlítette: Ács Tamás nagyapját annak idején Dachauban "gyilkolták meg", amit a család 2007-ben véletlenül fedezett fel az ottani regiszterben.
Balog Zoltán az emléktábla-avatási ünnepségen mindenekelőtt az "emlékezés kultúrájáról" beszélt. Utalt arra, hogy ezzel kapcsolatban vannak viták, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy egyszerre tudjuk lefolytatni a vitákat a megfelelő emlékezésről, de ezzel egy időben az áldozatoknak megadjuk a megfelelő tiszteletet.
A miniszter beszédében elmondta, hogy "az emlékezés kultúrájában Magyarországnak negyven év lemaradása van, hiszen két diktatúra terhét cipeljük". "A kommunista diktatúra megakadályozott bennünket abban, hogy tisztességes módon szembesüljünk a náci diktatúrával" - jelentette ki Balog Zoltán, kiemelve, hogy ebből fakadóan "bőven van tennivalónk".
Ezzel összefüggésben beszédében emlékeztetett a tavalyi holokauszt-emlékévre, megemlítette a soros "magyar" elnökséget a Nemzetközi Holoauszt-emlékezési Szövetségben (IHRA), beszámolt arról, hogy a zsidó oktatási kerekasztallal megegyezés jött létre a magyarországi zsidóság örökségének oktatásáról. Ennek kapcsán külön kiemelte a "zsidó-magyar együttélés értékeit a kultúrában", a tudományban és a történelemben, továbbá utalt arra, hogy az óvodától az egyetemig minden oktatási szinten léteznek a zsidó hitközségek által fenntartott intézmények, amire korábban nem volt példa.
Utalt Nemes Jeles László Saul fia című, Cannes-ban a zsűri Nagydíját elnyerő filmjére is, kiemelve, hogy az "a holokauszt gyermekáldozatainak is méltó emléket állít". Hangsúlyozta, hogy a "roma áldozatok emlékét is ápolni kell", utalva arra, hogy ebből a célból Magyarországon hamarosan létrejön egy "roma oktatási kerekasztal".
A zsidóbérenc kormány áprilisban - a német koncentrációs táborok "felszabadításának" 70. évfordulója kapcsán - hasonló emléktáblát avatott a Berlin térségében fekvő ravensbrücki és sachsenhauseni volt táborok területén.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready