Hangosítóval felszerelt terepjáróval is járták a belvárost és toboroztak embereket csütörtök este a tüntetéshez – mondta Bene László, országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte adásában szombaton reggel. Ennek lett a következménye – mondta –, hogy a kezdeti tüntető csoport, amelyet már a rendőrök kezdtek a Hősök tere felé kiszorítani, erősítést kapott az Oktogon felől. Mivel így sokan a rendőrök mögé kerültek, ezért fordult meg a rendőri kiszorítás, és kezdték el a tömeget az Oktogon felé terelni – mondta Bene László.
Az országos rendőrfőkapitány az adásban elmondta, hogy a Belváros meghatározó részeit lezárták a tüntetők elől. Így végig az Andrássy úton a Lánchíd felé szorították őket – mondta. Bene László elmondta, hogy vizsgálják az utcai kamerák felvételeit, és mindenkit felkutatnak, akik bûncselekményt vagy szabálysértést követtek el. Cáfolta azt az információt, hogy a rendőrség adta volna ki a hírt Budaházy György elfogásáról. Utalt arra, hogy Budaházy György társaságában még volt két férfi, amikor előállították, és ügyvédjét is azonnal értesíthette.
Az egyik napilapnak Bene arról is beszámolt, hogy egy nőt is keresnek, akinek babakocsijában hangosító berendezés volt, amellyel zavargásokra buzdította az embereket. Az esti tüntetést szerinte SMS-ekkel is szervezték.
A Klubrádió szerint az Astoriánál egy babakocsiba helyezett hangszóró segítségével buzdították a Fidesz nagygyûléséről távozó embereket, hogy menjenek az Aradi utcához.
A Népszabadság Online szerint a Kuruc.info SMS-felhívására indultak a Terror Háza előtti gyülekező helyre a "szélsőjobbos csoportok" tagjai.
(MNO, Klubrádió, NOL)