Részlet az Origó interjújából (a "feka", "liberális szemét" és hasonló kifejezések persze idézőjelesek, hasonszőrűek összekacsintásai):
- A készülő filmek között kettő melegtémájú, az egyikben feka a főszereplő, a másikban egy ökoterrorista, aztán ott az Argo 2, ami a bűnözést isteníti. A kormánypárti kollégái nem szokták megkérdezni, hogy miért támogatják ezt a sok liberális szemetet?
- Nem szokták. Engem azért bíztak meg ezzel a feladattal, hogy rendet tegyek a szakmában, és úgy gondolták, hogy a tapasztalatommal ezt meg tudom úgy szervezni, hogy működjön.
Zoom
A kormány egyetértésével folytatja az SZDSZ szellemi pusztítását
- De azért azt belátja, hogy ez szokatlan? Mert az összes olyan kulturális területen, ahol a kormány befolyást szerzett, azonnal megállították a liberális métely burjánzását.
- Más területekkel én nem foglalkozom, a saját dolgomat végzem, és nekem tiszta utat hagytak, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. A témák és a filmek nem tőlünk származnak, és ha érdekes történetről van szó, akkor mi azt szívesen támogatjuk. Megint mondom: számunkra a legfontosabb a tehetség. Ha valaki tehetséges, akkor mindegy, hogy miről akar filmet csinálni. De ehhez szükség van először egy jó forgatókönyvre.
- Nehéz volt kiharcolni ezt a szabadságot?
- Nem. Szerencsére a kormány megbízik a szakértelmemben, és nem szól bele, hogy milyen filmeket támogatunk. Inkább a bürokrácia az, ami nehézségeket okoz, amivel állandóan harcolni kell, de ez megvan minden ágban. Amerikában ugyanígy.
Korábban írtuk: