Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu ::

"A nyilas terror elkövetői jórészt nem nyilasok voltak" - mondta ki Karsai azt, amit évtizedek óta tudunk

Reklám

Az Országos Széchenyi Könyvtár, az 1956-os Intézet és az Oral History Archívum december 11-én rendezte meg Búvópatakok - mélyfúrások, a magyar jobboldal 1945 után című történészkonferenciáját. Ahol is meglepő esemény történt: Karsai László hivatalos holokauszt-történész a revizionista történészek és az emigrációban élő egykori nyilas szerzők álláspontjára helyezkedett.

Karsai ugyanis a rendezvényen arról beszélt, hogy a "nyilas terror" elkövetői jórészt nem nyilasok voltak, hanem az „1944-ben hozzájuk csapódó társutasok, sok esetben katonaszökevények.” Mindebben persze semmi újdonság nincsen. A külföldre menekült hungarista szerzők ugyanis - így például Koós Kálmán és Fiala Ferenc – visszaemlékezéseikben már sok évtizeddel ezelőtt leírták: a budapesti ostrom idején alvilági bandák járták a főváros utcáit, és vérengzéseket követtek el, elsősorban a zsidók vagyonának megszerzése céljából. Ellenük a hungarista hatóságok fel is léptek, de a háború körülményei között nem sikerült megfékezni garázdálkodásukat – olvasható a két említett hungarista politikus könyveiben. Szavaiknak hosszú évtizedeken át senki sem adott hitelt. Most Karsai ugyanazt mondja, amit ők. Vajon Karsait is kiátkozzák a hivatalos történészek? Vagy ő elmondhatja az igazságot, mert a „választottak” közé tartozik?
Karsainak más „bűne” is van, ugyanis 2008-ban, a Szálasi-napló 1943 őszétől 1944 nyaráig tartó bejegyzéseinek megjelenését követően, a Néphazugságnak adott interjújában kijelentette: „Szálasi zsidópolitikája nagyságrenddel jobb, mint a német megszállás utáni Sztójay-kormányé. Azt hangoztatta, nem megölni kell a zsidókat, hanem dolgoztatni. Majd a hite szerint megnyert háború után ki akarta telepíteni Magyarországról az összes zsidót.” Karsait ezért a megjegyzéséért sem rekesztették ki sehonnan.
És ezzel még nincs vége Karsai „coming out”-jainak, ugyanis több alkalommal is nyilvánosan közölte: Magyarországról nem több tízezer, hanem legfeljebb 10 ezer cigányt deportáltak 1944-ben, és közülük hozzávetőleg ezren haltak meg. (Holott az 50, sőt 70 ezres áldozati számokról is hazudoznak.) Valamilyen rejtélyes oknál fogva azonban Karsait senki sem jelentette fel sem a holokauszt tagadásáért, sem pedig azért, mert jelentéktelen színekben tüntette fel a nemzetiszocialista rendszer bűneit. Vajon miért nem?
Perge Ottó - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready