És Schiffer András Facebook-bejegyzése:
Az elmúlt négy évben minden cigánybűnözős kirohanás után - igaz, nácizás nélkül - lankadatlanul igyekeztem elmagyarázni a jobbikos képviselőtársaknak, hogy ha egy közszereplő összekapcsolja egy népcsoport elnevezését a bűnözés kifejezéssel, a beszélő szándékától függetlenül megbélyegzi valamennyi honfitársunkat, aki az adott népcsoporthoz tartozik. A gyerekeket is, a törvénytisztelőket is. Ez megengedhetetlen, elfogadhatatlan, megalázó.
Igaz, én ettől még sem jobbikos képviselőtársaimat, sem Pásztor polgármester-jelölt urat nem tekintem nácinak.
Ugyancsak az elmúlt négy évben, a dékás troll-kommandó és "értelmiségi" támogatóik minduntalan rám támadtak, mert szóba állok jobbikosokkal, sőt fontosnak is tartom, hogy szóba álljak velük. Az EP-választás hajrájában a déká nevű képződmény szócsöve egyenesen náci-szimpátiával vádolt.
Erre tegnap kiáll Eörsi Mátyás dékás (ex-szadeszos) politikus és a romabűnözésről delirál valamit. Így, sunyin, romabűnözés... na, nem cigánybűnözés, hiszen az a csúnya nácikok sajtátja, ők pedig mégiscsak demokraták, vagy mik. Na most van az, kedves "demokraták", hogy elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!